The Taste vanaf nu op dinsdag in plaats van donderdag!

maandag, 25 november, 2013 - 15:11


De 2 Vlaamse teams bestaan nog uit 5 kandidaten: Gert heeft nog 3 teamleden, terwijl Wout het na vorige week met 2 koks moet stellen. Het Nederlandse team van Robert blijft steevast met 4 kandidaten strijden, terwijl Herman vanaf nu nog maar 1 teamlid heeft. Wout steekt alvast zijn bewondering voor deze gastchef niet onder stoelen of banken: “Ik heb al het geluk gehad om bij ‘Tomi’ te mogen eten en zijn keuken is heel Japans, heel puur”.

Chef Tomikawa heeft binnen de thematiek van het Verre Oosten een uitgesproken Japanse groepsopdracht bedacht, waarvoor hij 5 ingrediënten heeft geselecteerd: Nori, lotuswortel, shiso-bladeren, Umeboshi – ingemaakte zoetzure pruimen – en Shimeji-paddestoelen. Tomikawa vraagt elk team om met minstens 1 van deze producten te werken bij de bereiding van een lepel die hem moet kunnen verrassen én tegelijkertijd de karakteristieke smaak van de Japanse keuken moet bewaren.

The Taste The Taste The Taste

Gert, Wout, Robert en Herman kennen de visie van de Japanse keuken, maar het is wel duidelijk dat die aparte smaak vandaag voor alle teams een uitzonderlijke uitdaging zal vormen. “Wij Westerlingen proberen immers heel veel smaak in onze bereidingen te steken, terwijl de traditionele Japanse keuken misschien toch iets braver en monotoner van smaak is”, aldus Gert.

Rosari en Kim merken dat Wout vandaag extra streng is maar ze weten natuurlijk ook dat er veel op het spel staat. Want nu ze nog maar met z’n tweeën zijn, wordt de immuniteit belangrijker dan ooit. Zonder vrijstelling zou de individuele opdracht hen wel eens zuur kunnen opbreken én met wat pech zou The Taste voor hen zelfs in een enkele klap voorbij kunnen zijn… Maar ook het team van Gert wil koste wat kost opnieuw immuniteit binnenhalen en Gert besluit daarvoor een serieuze gok te wagen.

Zal 1 van de 2 Vlaamse teams de groepsopdracht winnen? Of gaan de Nederlanders met de eer lopen? En welke teams zullen verder moeten strijden voor een plaatsje in de volgende ronde?

Welke teams het ook worden, in de individuele opdracht blijft het thema nog steeds het Verre oosten en worden de kandidaten uitgedaagd om het Verre Oosten naar het Westen te brengen. Ze krijgen als het ware carte blanche om het Verre Oosten op een zelfgekozen ingenieuze manier te vermengen met de Westerse keuken. Maar de rode draad blijft dezelfde: alles draait om de smaak. Na deze individuele opdracht zullen opnieuw 2 kandidaten de kookstrijd moeten verlaten.

The Taste The Taste

The Taste
Aflevering 5 op dinsdag 26 november 2013 om 20.35 bij VTM