The Taste: wie behaalt de laatste finaleplaats?

maandag, 9 december, 2013 - 14:33

 

The Taste is en blijft een culinaire strijd tussen Vlaanderen en Nederland. Naast heel wat verschillen tussen beide landen, zijn er ook dingen die hen verbinden, zoals de Noordzee. Het thema van deze halve finale is dan ook die Noordzee en alles wat daarin leeft. Niemand minder dan topchef Filip Claeys van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge geeft in deze aflevering de groepsopdracht. Filip is zowel in Vlaanderen als in Nederland een belangrijk culinair ambassadeur van de Noordzee en de bezieler van het project North Sea Chefs, een initiatief waarmee hij samen met een aantal collega’s het gebruik van duurzame en minder bekende vissoorten uit de Noordzee promoot.

 The Taste The Taste

Aangezien Filip er voor pleit om alleen lokale visvangst en niet-alledaagse vissoorten te gebruiken en geen kweekvis, draait ook zijn groepsopdracht hierrond: hij wil dat de 4 teams aan de slag gaan met hondshaai, wat volgens hem een mooi alternatief is voor de overbeviste paling. Hij kiest bewust voor deze delicatere en haast onbekende vis, om het de teams niet te gemakkelijk te maken, aangezien hij de verantwoordelijkheid op zijn schouders neemt om te beslissen wiens team vrijgesteld is voor de finale.

Streekgenoot Gert De Mangeleer heeft alvast enorm veel respect voor zijn keuken: “Filip is echt wel dé vertegenwoordiger van de Noordzee bij ons. Een enorme ambachtsman met passie voor het koken, echt een topchef”. Maar met een griep op komst, is het voor Peggy uit zijn team zeker geen gemakkelijke opdracht. De koorts doet haar zelfvertrouwen geen goed, dus hopelijk wordt die haar niet nu nog fataal. Hoe dichter de finale nadert, hoe groter de motivatie om te winnen bij teamgenoot Loïc lijkt te worden, die van zijn hobby heel graag meer wil maken.

Wout Bru greep tot nu toe al elke keer nét naast het winnen van de groepsopdracht, maar hij zet opnieuw alles op alles om zijn team te laten winnen: “Nu de immuniteit winnen, is een gedroomd scenario: onmiddellijk naar de finale. Wat moet je nog meer hebben?”, aldus Wout. Zal het hem lukken om Kim en Rosario rechtstreeks te doen doorstoten naar de finale? Of zullen zij net als alle vorige keren opnieuw een individuele ronde moeten koken en ieder voor zich moeten proberen een finaleplaats te bemachtigen?  

Alleen zij die vandaag met de groepsopdracht immuniteit winnen én zij die erin slagen de chefs bij de individuele opdracht zeker niet de minst lekkere lepel voor te schotelen, gaan door naar de finale. De individuele opdracht blijft in het thema van de Noordzee: de kandidaten moeten elk 3 verschillende bereidingen van kabeljauw of tarbot maken, en dat op 1 lepeltje presenteren. Wie verovert de laatste finaleplaatsen en speelt volgende week nog mee om kans te maken op The Taste-trofee en 25.000 euro? Je ontdekt het nu dinsdag 10 december 2013 om 20.35 bij VTM.

The TasteThe Taste The Taste

 

The Taste Halve finale op dinsdag 10 december 2013 om 20.35 bij VTM