The Taste: wie stoot door naar de halve finales?

maandag, 2 december, 2013 - 15:49


Vandaag wordt de kennis van de 4 teams getest op het werken met wijn en bier in de keuken. Niemand minder dan chef-kok Jonnie Boer en zijn echtgenote en sommelier Thérèse zijn deze week te gast. Het echtpaar Boer heeft de afgelopen jaren samen een waar culinair imperium uitgebouwd in hun thuishaven Zwolle: drie Michelinsterren voor hun restaurant De Librije, 2 Michelinsterren voor Librije’s Zusje, een hotel, een kookatelier, een cateringbedrijf, een delicatessenwinkel en een wijnbar. Dat is niet alleen in Nederland een unicum, het is zelfs op wereldvlak behoorlijk zeldzaam. De twee dagen de 4 teams uit tot foodpairing: een gerecht en een wijn zo combineren dat de smaken elkaar versterken. En dat met een gerecht die dé favoriete wijn van Thérèse het beste tot z’n recht moet laten komen.

Met elk nog 2 teamleden over, staat er heel wat op het spel voor Wout Bru en Gert De Mangeleer, die in deze aflevering het risico lopen om in één klap hun hele team te verliezen net voor de halve finale. “Ik hoop deze keer echt eens immuniteit te krijgen met de groepsopdracht, want na 5 afleveringen is ons dat nog altijd niet gelukt en ik begin er zenuwachtig van rond te lopen”, aldus Wout. Ook Gert staat strijdvaardiger dan ooit aan de meet: “Ze zijn nu nog maar met z’n tweeën, dus ik hoop dat het hen heeft wakker geschud om een vitesse hoger te schakelen”.

The Taste The Taste The Taste

Gert zoekt inspiratie in de Japanse keuken om de uiterst moeilijke opdracht van Jonnie en Thérèse tot een goed einde te brengen, maar de speciale techniek die nodig is om zijn idee waar te maken, blijkt allesbehalve evident te zijn voor Loïc en Peggy. Wout heeft tot nu toe als enige al elke keer naast de immuniteit gegrepen en daar hoopt hij deze keer verandering in te kunnen brengen door te kiezen voor duif en zo rechtstreeks naar de halve finale door te stoten met Kim en Rosario.

Hebben de 4 teams de smaken in de wijn van Thérèse juist begrepen? Zullen Wout of Gert met de eer gaan lopen en rechtstreeks naar de halve finale doorstoten? Of moeten ze het onderspit delven voor het team van Robert of Herman?

De kandidaten van de 3 overblijvende teams moeten alleszins hierna met bier aan de slag voor de individuele opdracht om nog kans te maken op een felbegeerd plaatsje voor de halve finale. Nadat de 4 chefs opnieuw alle lepels blind hebben geproefd, wordt het heel erg spannend: welke 2 kandidaten moeten alsnog The Taste verlaten en zien zo de halve finale net aan hun neus voorbijgaan?

The Taste
Aflevering 6 op dinsdag 3 december 2013 om 20.35 bij VTM