Te gast in de Keuken van Sofie: Herbert Flack

vrijdag, 12 september, 2014 - 13:39

Herbert Flack: “Ik heb heel veel geleerd van de charmante kokkin Sofie Dumont. Ze heeft me rijke crèmesauzen en gerechten met alcoholsmaak laten proeven waarvan ik absoluut geen voorstander was, maar die ik toch met smaak heb opgegeten. En dan zwijg ik nog van het heerlijke, typisch Engelse dessert dat ze klaarmaakte. Ik droomde er dagen nadien nog van.”

De eerste dag neemt Sofie de Aspe-acteur mee naar zijn jeugd en maakt voor hem konijn met ajuin, suiker en bier zoals zijn grootmoeder dat deed. Volgens Herbert is het gerecht ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt. Daarom is hij in zijn nopjes nu Sofie het voor hem op tafel tovert.

De Keuken van Sofie, van maandag 15 september tot vrijdag 19 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 15 september tot vrijdag 19 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

Herbert Flack vindt het onbegrijpelijk dat rijke crème-sauzen vaak over gerechten worden gegoten, wat volgens hem alleen maar afbreuk doet aan de smaak. Maar op dinsdag 16 september wil Sofie hem overtuigen van de meerwaarde van die sauzen door voor hem tongfilets met Venusschelpen, selder én een romige sherrysaus te bereiden.

Op woensdag 17 september staat Herberts lievelingsgerecht op het menu: zeewolf op erwtenstoemp en mousseline met Chinese bieslook. Hij is verzot op vis en blijkt zo zijn eigen manier te hebben om zijn blijdschap te tonen aan Sofie: terwijl ze samen verse mousseline maken, begint Herbert spontaan de samba te dansen.

De Keuken van Sofie, van maandag 15 september tot vrijdag 19 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

Op donderdag 18 september neemt Sofie haar gast mee op een culinaire trip. Omdat reisgezel Herbert houdt van een lekker stuk vlees ‘the American way’, trekt ze met haar eigen ‘cowboy-voor-een-dag’ naar Amerika voor een sappige gemarineerde T-bone steak. Ze serveert het vlees met een Jacket Potato, een aardappel die gegaard is met zeezout in de oven. 

Op vrijdag 19 september zet Sofie de reis verder met een typische Britse zoete zonde. Herbert heeft zijn roots in Engeland en dus is het niet verwonderlijk dat hij fan is van de English Afternoon Tea-traditie. Daarom verrast Sofie hem met een crumble met appel, peer en citroen custard

De Keuken van Sofie, van maandag 15 september tot vrijdag 19 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM: 

Op maandag 15/09: Op Grootmoeders wijze - Konijn met ajuin, suiker en gefrituurde bintjes.

Op dinsdag 16/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Tongfilets met venusschelpen, selder en een romige sherrysaus.

Op woensdag 17/09: Lievelingsgerecht - Zeewolf op erwtenstoemp en mousseline met Chinese bieslook.

Op donderdag 18/09: Op reis - T-bone steak op zijn Amerikaans met ‘Jacket Potato‘.

Op vrijdag 19/09: Zoete zonde - 'Afternoon Crumble' met appel, peer en citroen custard.