Terugblik op 2015: dit zijn de meest bekeken gerechten uit De Keuken van Sofie

woensdag, 6 januari, 2016 - 13:25

Desserts, ovenschotels, soep, ... jullie zochten duidelijk naar verschillende gerechten. Het werd zo een zeer boeiend lijstje vol lekkere gerechten. We tellen af van 10 naar 1!

10. Frambozentaart met marsepein en banaan

Onze top tien van populairste recepten trappen we af met een heerlijke taart: een frambozentaart met banaan, limoen en marsepein. De zoete zonde van Ella Leyers is duidelijk een schot in de roos.

Recept

 

 

9. Bananenbrood met chocolade

Slongs Dievanongs is grote fan van bananenbrood. Deze cake maak je met chocolade, noten en lekker veel banaan. Een geslaagd gerechtje, dat jullie wisten te smaken.

Recept

 

8. Aardbeienbavarois

Ook op plaats acht vinden we een dessertje. Eén van Vlaanderen bekendste veldrijders, Niels Albert, was en is verzot op bavarois en aardbeien. Geen probleem voor Sofie. Ze maakt een eenvoudige en snellere versie dan de traditionele bavarois. Perfect voor Niels en duidelijk ook voor jullie.

Recept

 

7. Hasseltse speculaas

Hasseltse speculaas is zowat het nationale gerecht van de Limburgse jeneverstad. Elke grootmoeder heeft er haar eigen recept. Zo ook de grootmoeder van Maarten Vancoillie. Hij brengt het recept mee en samen met Sofie bakken ze het opnieuw. 

Recept

 

6. Ovenschotel met gehakt en broccoli

Eindelijk het eerste hartige gerecht. Een ovenschotel, dat smaakt altijd. Voor Niels Albert is de combinatie van gehakt, puree en broccoli de ultieme herinnering aan zijn kindertijd. Sofie neemt hem graag mee naar zijn jeugd en maakte deze schotel opnieuw.

Recept

 

5. Brusselse wafels

Een Belgische klassieker trapt de deur van de top vijf open. De zoete zonde van Gert Verhulst is een versgebakken Brusselse wafel. En gelijk heeft ie! Niets beter dan een krokante luchtige wafel met lekker veel bloemsuiker.

Recept

 

4. Melanzane alla Parmigiana

Net geen podiumplaats voor één van de lievelingsgerechten van Frieda Van Wijck: melanzane alla parmigiana. Het is een Italiaanse klassieker met aubergine en bovendien volledig vegetarisch.

Recept

 

3. Scampi in looksaus

Op plaats drie vinden we het lievelingsgerecht van Jacques Vermeire: scampi met lekker veel look. Niet het ideale gerechtje op een eerste date, maar zonder twijfel superlekker!

Recept

 

2. Hongaarse goulash

Het zilver gaat naar één van de nationale gerechten van Hongarije. Voor Chris Van Den Durpel was dit het ideale “op reis gerechtje”. Een mix van een stoofpot en een maaltijdsoep, leve goulash!

Recept

 

 

En de winnaar is...

 

1. Wafels van de grootmoeder

Louis Talpe gaf Sofie exclusief het recept van de wafeltjes van zijn grootmoeder. Daarmee ging Sofie aan de slag en bracht Louis helemaal terug naar zijn jeugd. En ook jullie zijn fan. Dat bewijst de eerste plaats!

Recept

 

 

 

Meer ontdekken van De Keuken van Sofie?

Alle gerechten vind je hier

Elke werkdag om 18;00 bij VTM