Terugblik op een heel mooie editie van Culinaria 2017 #sharingwithchefs

Terugblik op een heel mooie editie van Culinaria 2017
dinsdag, 24 oktober, 2017 - 14:41

#Sharing with chefs was het motto van Culinaria 2017. 'De chef' kwam op de voorgrond en via de open keukens kon er rechtsreekse communicatie ontstaan tussen publiek en chefs. Zondag werd een heel geslaagde editie in schoonheid afgesloten met een feestelijke brunch op top niveau. 

De nieuwe locatie en de tot in de puntjes verzorgde organisatie zorgde voor enkele culinaire avonden en een middag op topniveau. 

Van bij de binnenkomst werd met een originele en speelse verwelkoming door Hendrick's Gin, meteen de toon gezet. Het voelde een beetje als een Alice in wonderland ervaring : je stak je hand door een willekeurig gat in de 'haag' om je cocktail in ruil voor je ticket te ontvangen.  Met de cocktail in je hand kon je langs de wall of fame kennis maken met de chefs. Elke chef werd er apart belicht op een postkaartje met verwijzing naar het gerecht met hun eigen signatuur. 

 

 

Het was moeilijk kiezen uit de 3 menu's die werden voorgesteld.  Met topchefs als Isabelle Arpin, David Martin, Dennis Broeckx, Mario Elias... zou je maar liefst 3 dagen na mekaar langs gaan om alle gerechten stuk voor stuk te kunnen proeven. Wij kozen ienemienemuttegewijs menu 3 en werden niet teleurgesteld. Onze grote favoriet van de avond was David Martin met Gold & Cheese. Ook het gelakt borststuk Limousin Puur met gefermenteerde koolrabi en peer en knolselder mousseline met wilde selder van der5 seizoenen was subliem. Om maar enkele namen te noemen...

De sfeer zat goed, de bediening was vriendelijk. Geen tafels vol lege borden en voldoende zitplaats. Het is duidelijk dat de organisatie over de jaren heen is gegroeid. 

Afsluiten deden we met de Zwitserse kazen en een Leffe van eigen bodem. Schol! 

Wij kijken alvast al uit naar de volgende editie. 

  

  

Fotografie door Pieter D'Hoop

Alle informatie kan je vinden op de website van Culinaria. Hou zeker de FB pagina in het oog indien je op de hoogte wil blijven van volgende edities.