Time for tea

dinsdag, 3 december, 2013 - 10:00

Weekly Tea Story

De Weekly Tea Story is een project van Ayaka Ito en Jessica Berta. Ayaka Ito ontwierp het design hiervoor en Jessica Berta schreef het verhaal van de Qoo Rabbit, waarvan je via ieder zakje thee wat meer te weten komt. De zakjes zijn genummerd, waardoor je het verhaal niet door elkaar kan halen. Het ziet er ontzettend mooi uit en het idee erachter is heel erg leuk! Het leuke hieraan is dat je dit eigenlijk ook zelf kan maken. Nummer de zakjes, schrijf een verhaal en laat je gasten het zo zin per zin voorlezen. Of maak gewoon leuke theekaartjes, met een persoonlijke boodschap per gast. Wedden dat ze onder de indruk zijn?

 Metrio Tea

 

De verpakkingen van Metrio Tea zijn prachtig in al hun eenvoud. De zwarte verpakking met het mooie design en iedere smaak in een andere kleur, maken dat deze thee iets ‘mysterieus’ over zich heeft. De contouren van de heuvels waarop de thee geteeld wordt, vormde de inspiratie voor dit apart design van Robinsson Cravent

 Clipper Tea

 

De verpakkingen van Clipper Tea komen jullie waarschijnlijk al bekend voor, want in biologische winkels of leuke eethuisjes zijn ze vaak al te verkrijgen. Maar het is niet omdat je deze thee-verpakkingen makkelijk kan vinden, dat ze minder leuk zijn. De kleurrijke verpakkingen met originele tekeningen maken je instant vrolijk.

Amsterdam Tea Bar

 

Bij de Tea Bar in Amsterdam kan je jouw eigen thee-blend maken en er één van deze leuke verpakkingen bij kiezen, ontworpen door Joel Ng.

 Fortnum & Mason

 

Ben je toch meer te vinden voor de klassieke theezakjes, ga dan voor die ‘net iets betere’, zoals bijvoorbeeld Fortnum and Mason. Fortnum and Mason is een Department Store in hartje Londen en staat bekend om zijn heerlijke thee-blends. Voor de Britse high society is een ‘afternoon tea’ niet compleet zonder Fortnum & Mason.