Tram Experience: een gastronomische tramrit door Brussel

woensdag, 15 februari, 2012 - 14:14

Een heel jaar lang zijn er talloze culinaire activiteiten gepland zoals een heuse fritkotenwandeling, tentoonstellingen, etentjes in openlucht en originele degustaties. De in-dit-geval-niet-zo-spreekwoordelijke kers op de taart is de Tram Experience: een volledig als restaurant ingerichte tram die je op een gastronomische reis daar avondlijk Brussel zal meenemen.

Voor dit unieke project sloegen de toeristische dienst 'Visit Brussels', de vervoersmaatschappij STIB/MIVB en Electrolux de handen in mekaar om de speciale tram te ontwikkelen. Hiervoor wisten ze ook maar liefst 6 2-sterrenchefs, waaronder Bart De Pooter van De Pastorale, Thierry Theys van Nuance en Lionel Rigolet van Comme chez Soi te strikken om de streek-en seizoensgebonden menu's samen te stellen die in de tram zullen geserveerd worden. 12 bestuurders zijn specifiek opgeleid om een zachte rit zonder schokken en soep op je schoot te garanderen.

De tram vertrekt op vrijdag 2 maart 2012, en je kan jouw plaatsje reserveren voor € 75 per persoon. Hiervoor krijg je een 2-sterren 3-gangenmenu met aangepaste wijnen en water. De tram zal dagelijks vertrekken op het Poelaertplein voor het Justitiepaleis en je na een 2 uur durende rit door het centrum van onze hoofdstad met je buikje rond gegeten op hetzelfde plein terug afzetten.

Snel reserveren is de boodschap!