Uitgelicht: de leukste watermeloen-ideeën

Uitgelicht: de leukste watermeloen-ideeën
woensdag, 27 juli, 2016 - 16:58

Wist je dat er verschillende soorten watermeloen bestaan? De bekendste, met rood vruchtvlees en zwarte pitjes, is de Charleston Gray. 

Watermeloen is niet alleen superlekker, het is ook supergezond. Een studie heeft aangetoond dat het drinken van watermeloensap aderverkalking en cholesterol vermindert, en je kilo’s doet verliezen.  

Iedereen snelt nu waarschijnlijk naar de supermarkt om deze topper te kopen, maar hoe weet je dat je watermeloen rijp is? Als je wilt weten of hij rijp is, moet je er eens op kloppen. Geeft het een rinkelend geluid en klinkt de meloen niet hol, dan zit je goed.

 

We hebben enkele leuke vondsten gedaan met de watermeloen. Een overzichtje!

Gebruik fruit om fruit mee te versieren. Klinkt het niet logisch? Dat is het nochtans wel. Hol de meloen uit, en uit het lekkere vruchtvlees. Als je klaar bent, moet je de schil niet weggooien, maar maak je er langs de onderkant vier gaatjes in. Stop er pootjes in, zodat de meloen stabiel staat. Daarna stop je houten stokjes door de meloen, zodat je een rooster creëert. Als je het net echt wilt maken, stop je eerst wat zwarte bessen in de uitgeholde meloen. Dan is je meloenbarbecue klaar voor gebruik!

 

 

Voor de kleinsten is er dit leuk idee: Snij je meloen eerst in twee en snij er dan een kwart uit. Plak tandjes aan de rand, teken er oogjes op en je figuurtje is klaar om je stukjes meloen voor te schotelen.

 

 

Nu de echte verfrissing. Watermeloenijsjes. Inderdaad, het is even lekker als het klinkt. En het is nog simpel om te maken ook! Snij een stuk watermeloen, dat de vorm heeft van en driehoek. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk pitjes uit verwijderd zijn. Snij in de driehoek een smalle, maar diepe opening en steek er een stokje in. Stop het een paar uurtjes in de diepvriezer en daarna smullen maar!

 

En voor wie wil uitpakken op een volgend feestje: je kan een watermeloen ook vullen met vodka (ze noemen het wel eens 'drunken melon'). Boor een gat in de watermeloen, en giet er een fles vodka in. Laat een nacht 'intrekken' in de koelkast. En om het helemaal af te maken, kan je een tap (te koop bij horeca-speciaalzaken) in de watermeloen steken. Opgepast, want deze 'cocktail' kan wel eens heel straf uitvallen! Check hier ons recept voor de watermeloen mojito.

 

 

Je kan er ook een leuke taart van maken. Veel gezonder én frisser dan die gebakken taart. Snij de taart in stukken en bouw zo op. Versier met fruit. Eventueel kan je de taart ook insmeren met frosting.

 

Nog op zoek naar meer leuke watermeloen-ideetjes? We vonden de gekste en knapste watermeloen-kunst! Bekijk het foto-album op onze Facebook-pagina. 

 


Nog meer recepten nodig? Bekijk dan zeker deze heerlijke toppers.

  1. Watermeloensalade met feta en munt
  2. Watermeloen-frambozenijsjes
  3. Watermeloen mojito
  4. Watermeloenhapje met feta en basilicum
  5. Watermeloenpunch
  6. Gazpacho van watermeloen