Uitgelicht: Kerrygold, welkom in Ierland

woensdag, 24 augustus, 2016 - 12:43

Daarom nodigen we je van harte uit in de wereld van Kerrygold. Volg ons van de wei tot op je bord, zodat je ontdekt waar de gouden kleur en de romige smaak van onze boter vandaan komen.

Wat maakt Kerrygold zo uniek? 

1. Het Ierse klimaat met zijn overvloedige regen

Een gematigd klimaat met veel regen: de Kerrygold koeien zijn er dol op. Het geeft kleur en leven aan de uitgestrekte Ierse graslanden. De Kerrygold koeien genieten tot 300 dagen per jaar van het verse gras en wilde kruiden: Lekker vers!

 

 

2. Van weidemelk tot gouden boter

De Ierse Kerrygold boter wordt gemaakt van pure Ierse weidemelk die afkomstig is van koeien die bijna 24 uur per dag, 7 dagen per week en dit tot 300 dagen per jaar grazen in de vrije natuur. Deze melk is natuurlijk rijk aan bètacaroteen, die de Kerrygold boter zijn gouden kleur geeft.

 


 

3. De passie van de Kerrygold boeren

Al meer dan 6.000 jaar melken Ierse boeren hun koeien om de fijnste zuivelproducten te maken. Bovendien is in Ierland een boerderij houden een levenskunst die met de glimlach van generatie op generatie wordt overgedragen.

 

 

 

Goud in een pakje!

De boter, in het gouden pakje met de wit- of zwartgevlekte koe, heeft veel mogelijkheden want je kan er mee smeren, bakken en braden.

Ontdek nu de romige smaak en smeer een klontje boter op een sneetje rustiek brood en geniet met volle teugen. Om je vingers van af te likken!

Wil je er meteen van genieten? Haast je naar de supermarkt.

Ontdek de wereld van Kerrygold in ons digitaal magazine. Je vindt er recepten voor een heerlijke maaltijd, en wordt ondergedompeld in het leven van de Ierse boeren en koeien!