Vaarwel gin, welkom rum: drie cocktails met Shack Rum.

maandag, 13 april, 2015 - 13:36

Nadat Serge Buss eerder 3 succesvolle gins op de markt bracht onder de noemer ‘Buss n° 509’ - gevolgd door zijn eigen lijn ‘Syndrome Tonic’  - vond hij de tijd rijp zijn actieterrein te verleggen. Onlangs wist hij vriend en vijand te verrassen en presenteerde hij ons twee rums, Shack Rum Gold en Shack Rum Spiced.

Shack Rum is een kwalitatieve Caraïbische blend met een gemiddelde ageing van 5 jaar. De in kleine batches gedistilleerde rum is gemaakt naar een recept uit 1940 dat gevonden werd in Haïti. Beide rums zijn op basis van 100% rietsuiker melasse, hebben op vaten gelegen en in de smaak vind je invloeden van o.a. karamel, kaneel, anijszaden en kruidnagel. De zes-vingerige handafdruk op de fles verwijst naar de Haiïtiaanse bezwering die de fles vult met mystieke krachten.

Zowel Shack Rum Gold als Shack Rum Spiced kunnen puur of ‘on the rocks’ gedronken worden. Dat je ze ook in cocktails kunt gebruiken spreekt voor zich. Van ons krijg je alvast drie recepten mee om thuis aan de slag te gaan. De zon breekt door, dat smeekt om een verfrissende cocktail.

 

 

 

Cocktail 1

Nodig:  50ml Spiced rum,  100ml Ginger ale,  10 ml (versgeperst) limoensap, 20 ml suikersiroop 

Doen:

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en voeg hier de spiced rum, het limoensap en de suikersiroop aan toe. Shake gedurende 15 seconden en zeef boven een met gecrushed ijs gevuld cocktailglas.  Top af met de ginger ale en roer kort om. Werk af met een garnituur naar keuze. Een partje limoen of een takje munt zijn hier nooit weg.

 

 

Cocktail 2

Nodig: 40 ml Rum gold, 20 ml elderflower (vlierbloesem) likeur, 40 ml (versgeperst) sinaasappelsap, 10 ml (versgeperst) limoensap 

Doen: 

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en voeg hier de gold rum, vlierbloesemlikeur, sinaasappelsap en limoensap aan toe. Shake gedurende 15 seconden en zeef boven een met gecrushed ijs gevuld cocktailglas. Werk af met een partje limoen.

 

 

Cocktail 3 

Nodig:  40 ml Gold rum, 20 ml Spiced rum, 10 ml falernum, 10 ml Orgeat siroop, 20 ml versgeperst limoensap

Doen:

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijs en voeg hier de Gold en Spiced rum,  de falernum en orgeat siroop en het limoensap aan toe. Shake gedurende 15 seconden en zeef boven een met gecrushed ijs gevuld (tiki) cocktailglas. Werk af met een garnituur naar keuze. Wij gebruikten een halve uitgeperste limoen welke we vulden met partjes aardbei.

 

Schol!