Van 4 tot 8 maart neemt Sergio Herman De Keuken van Sofie over
-
vrijdag, 1 maart, 2013 - 14:25
Vanaf maandag 4 maart staat hij een week lang achter de kookpotten om de kijkers te doen watertanden en verschillende nieuwe gerechtjes en tips bij te brengen. Daarbij keert hij voor een deel terug naar zijn roots. “Mijn moeder en vader hadden een erg bekend mosselrestaurant. Als kind moest ik al mosselen schoonmaken en daarna hielp ik ze te bereiden in papa’s keuken. Het is een fantastisch product met een fantastische jus. En die jus is het basis van het gerecht dat ik op dinsdag 5 maart maak: een soepje van Zeeuwse mosselen.”
Op vrijdag 8 maart probeert hij ons, Belgen, richting de Aziatische supermarkt te krijgen. In Nederland wonen veel Indonesiërs, dus rendang -een kruidig gerecht met als hoofdingrediënt stoofvlees- mag niet ontbreken in De Keuken van Sofie.
Maandag 04/03
Creatief met restjes: Gemarineerde kip met gebakken aardappelen en Noordzeegarnalen.Dinsdag 05/03
Let’s go classic: Soepje van Zeeuwse mosselen.Woensdag 06/03
Lekker met een korstje: Sablé van pistache met koffiecrème en citrusgranité.Donderdag 07/03
Letten op de lijn: Tongschar met broccoli en volkorenpasta.Vrijdag 08/03
We gaan vreemd: Rendang.