Van bloemkoolwafels tot meatzza: koolhydraatvrij koken met Lien Degol

vrijdag, 26 februari, 2016 - 11:36

Lien was als kind verzot op steak met frietjes. Samen maken we een gezonde versie klaar met peper-champignonsaus, groenten frietjes en avocadomayonaise. Eerst is Lien wat wantrouwig, maar dat is buiten haar brede glimlach gerekend tijdens het proeven!

Dinsdagavond maken we gepocheerde kabeljauw met erwtenmousse en gebakken daikon. Ik ben benieuwd of ze deze kabeljauw ‘make-over’ kan appreciëren, want sinds haar zwangerschap heeft Lien een afkeer van vis.

Lien houdt van ovenschotels met puree, maar die bevatten enorm veel koolhydraten. Ik presenteer haar een gezonde versie met pittige merguez worstjes én een bom aan groenten waaronder zoete aardappel, witte kool en gegratineerde bloemkool.

 

 

 

Donderdagavond reizen we in gedachten naar Italië. We maken een pizza met een bodem van vlees in plaats van deeg: een geweldig gerecht voor een rasechte karnivoor als Lien.

Afsluiten doen we met twee koolhydraatarme desserts die meteen ook passend zijn voor diabeten (beide recepten werden goedgekeurd door de Diabetes Liga). Eerst leggen we ons toe op bloemkoolwafeltjes met chocolade en daarna is het de beurt aan Pavlova met rode vruchten. Twee topgerechten om lekker luchtig het weekend in te zetten!

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

  • Op maandag 29/02:steak met peper-champignonsaus, groentefrietjes en avocadomayonaise
  • Op dinsdag 01/03: gepocheerde kabeljauw met erwtenmousse en gebakken daikon
  • Op woensdag 02/03: ovenschotel met merguez, zoete aardappel en gegratineerde bloemkool
  • Op donderdag 03/03: meatzza
  • Op vrijdag 04/03: suikervrije pavlova met rode vruchten en bloemkoolwafel met chocolade