Van kwartel tot struisvogel: vijf keer gevogelte voor Bart De Pauw

woensdag, 13 april, 2016 - 16:32

Van kinds af aan eet hij enorm graag kip. We beginnen daarom met een lasagne van kip met prei, raapsteel en spinazie. Voor de eerste keer in zijn leven waagt Bart zich aan een bechamelsaus… Wanneer het stil wordt aan tafel, weet ik dat het smaakt.

Dinsdag is Bart de pechvogel, want dan presenteer ik hem een gerecht met ingrediënten die hij niet lust. Bart is een moeilijke groenten eter, maar toch wil ik hem overtuigen met een frisse waterzooi van parelhoen en… asperges. Zijn humor heeft ie alvast niet verloren, want even krijg ik het benauwd wanneer hij doet alsof hij in z’n vingers snijdt… Uiteindelijk lukt het om waterzooi te maken, maar zal het hem ook smaken?

 

 

 

Op woensdagavond begint Bart al te watertanden wanneer hij hoort wat er op het menu staat: kwartel in cidersaus met appelstoemp en waterkers. Intussen gaat het koken vlot bij Bart, al bestoeft hij vooral de kookkunsten van zijn beste vriend Tom Lenearts, waar hij regelmatig de benen onder tafel schuift.

Bart heeft een voorliefde voor Italië. Geen wonder dat dit land het uitgangspunt vormde voor heel wat van zijn programma’s waaronder De Mol & De Biker Boys. We brengen de Italiaanse zomer op ons bord met tagliata van struisvogel met citroenpasta. Bart zijn reactie tijdens het proeven spreekt boekdelen: “Sofie, ik moet opletten dat ik je niet ten huwelijk vraag!” ;-)

 

 

 

Afsluiten doen we met kalkoenspiesjes in een mojitomarinade. Daarna volgt er nog panna cotta met zelfgemaakte advocaat. Intussen heeft Bart zoveel geleerd dat hij overweegt om een eigen kookprogramma te maken ;-). Do I need to say more?

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Het weekmenu

Maandag: Lasagne met kip, prei, spinazie en raapsteeltjes

Dinsdag: Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes

Woensdag: Kwartels in cidersaus op stoemp van gebakken appel en waterkers

Donderdag: Tagliata van struisvogel met citroenpasta en avocado

Vrijdag: Kalkoenspiesjes en Panna cotta met advocaat