Vanaf donderdag 31 oktober bij VTM: The Taste!

dinsdag, 22 oktober, 2013 - 10:44

Als we het aantal sterrenrestaurants per land bekijken, spant Vlaanderen de kroon. Wij tellen 114 sterrenrestaurants die samen 155 sterren vergaarden. Nederland telt 113 sterrenrestaurants met samen 125 sterren. Maar we geven onze noorderburen graag het voordeel van de twijfel. Alles zal afhangen van wat er op het ‘culinair lepeltje’ terechtkomt.  

In het gloednieuwe VTM-programma The Taste gaan twee Vlaamse teams, onder leiding van de twee sterrenchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru en twee Nederlandse teams, aangestuurd door de twee chef-koks Robert Kranenborg en Herman den Blijker de culinaire strijd aan met elkaar waarbij alles enkel en alleen om de smaak draait.  The Taste is niet zomaar een kookprogramma. En dat heeft alles te maken met het blind proeven: de vier topchefs zullen enkel blind mogen proeven van de creaties van de deelnemers. Dat betekent niet dat de chefs geblinddoekt worden, maar wél dat ze nooit weten wie een hapje voor hen bereid heeft, zodat ze echt objectief hun keuze maken. De kandidaten hoeven dus geen schilderijtje op het bord te toveren, om de chefs culinair te verleiden moeten ze gewoon de beste smaak creëren. Anders dan bij andere culinaire formats staat de deur voor de kandidaten veel wijder open. Iedereen die lekker kan koken kan deelnemen, of je nu amateur, beginner of professional bent. 

In The Taste willen we voor eens en altijd uitmaken wie de beste smaak kan voorschotelen: Vlamingen of Nederlanders. 

De kijkers die op zoek zijn naar extra culinaire inspiratie, kunnen uiteraard terecht op vtmkoken.be. Naast uitgebreide info over de chefs, gastchefs en kandidaten, zullen er na elke aflevering recepten uit het programma op de website terug te vinden zijn. 

Meer nog, vanaf aflevering 2 (7 november 2013), kan je een exclusief filmpje van winnende gerecht uit elke aflevering bekijken. Klaargemaakt door de kandidaten zelf, in handige stap-voor-stap video’s. De kandidaten maken niet enkel een ‘The Taste’-lepel klaar, maar ook het ganse gerecht met een mooie bordschikking, zodat je er thuis ook mee aan de slag kan.

Volg The Taste ook via Facebook, of via de VTM Koken-twitterpagina met de hashtag #thetaste.