Vanaf maandag: gezond en lekker koken met Familie-actrice: Cathérine Kools

maandag, 30 maart, 2015 - 15:30

Die passie ontstond in haar kinderjaren toen haar mama besloot om voortaan macrobiotisch te eten. Daarom openen we deze week niet met een gerecht ‘op grootmoeders wijze’, maar wel ‘op moeders wijze’ met een supergezonde Marokkaanse sandwich met lamshamburger

Dinsdag staan er kippenreepjes met groenten in de wok en roquefortsaus op het menu, een gerecht dat Cathérine theoretisch gezien niet lust. Toch waag ik me eraan om haar te overtuigen. 

Op woensdag duiken we in de Vlaamse klassiekers, want die eet Cathérine heel graag. We kiezen heel seizoensgebonden voor asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes. En naast haar kookkunsten haalt Cathérine tussendoor ook haar zangkunsten boven ;-) 

Donderdag neem ik mijn sympathieke souschef Cathérine mee naar haar favoriete Amerikaanse stad: New York. We maken samen een burger… zònder vlees: een veggie noedel-portabellaburgers. Zelfs foodie Cathérine heeft deze creatie nog nooit eerder gegeten. 

We sluiten onze kookweek af met een hemelse, maar tegelijk uiteraard ook gezonde zoete zonde: mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch. Een absolute aanrader!

 

Heel veel kook- en kijkplezier,

 

X Sofie