Vanaf maandag te gast in De Keuken van Sofie: Kate Ryan

dinsdag, 2 september, 2014 - 11:30

Kate is enorm blij dat ze vijf dagen op rij de kneepjes van het vak kan bijleren van Sofie, al kan ze al behoorlijk koken. In haar vrije tijd blijkt Kate graag tussen de potten en pannen in haar eigen keuken te staan.

Beginnen doen ze meteen met een hele dagmenu, want in haar kindertijd at Kate bijna dagelijks dagschotels. Kate: “Mijn mama en tante hadden een taverne, dus als ik van school kwam at ik in die taverne de dagschotel.” In het geval van Sofie wordt die dagmenu: butternutsoep, koteletten met zomerse puree en 'no guilty feeling'-bananenijs.

Helaas kan het niet elke dag feest zijn in De Keuken van Sofie en dus leert Sofie haar kookgaste op dinsdag 8 september een Vlaams eenpansgerecht eten, iets wat Kate nooit zelf zou klaarmaken of bestellen op restaurant. En toch wil Kate tussendoor nog een liedje brengen met haar gitaar, een geïmproviseerd nummer over De Keuken van Sofie, waar Sofie spontaan kippenvel van krijgt.

Met veel plezier beloont Sofie haar souschef op woensdag 9 september met haar lievelingsgerecht: pasta. Het wordt een zelfgemaakte speltpasta met een sausje van onder meer trostomaat, paddenstoelen en coppa.

Op donderdag trekken de twee dames naar het mooie Barcelona en willen ze de zuiderse gezelligheid van ginder oproepen met taco’s met entrecote en choronsaus.

De week afsluiten doen ze met een uitgebreide aperotafel met zelfgemaakt brood, nacho’s en verschillende dips. Kate vindt het allemaal geweldig, maar vraagt zich toch luidop af of ze nog geen drankje heeft verdiend. Gelukkig heeft Sofie maar een half woord nodig en zorgt ze meteen voor een witte sangria met rood fruit en bubbels als feestelijke afsluiter.

 

  • Op maandag 07/09: Op Grootmoeders wijze - butternutsoep, koteletten met zomerse puree en 'no guilty feeling'-bananenijs.
  • Op dinsdag 08/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Vlaams eenpansgerecht met chipolata, kolen, komijn en verse boontjes.
  • Op woensdag 09/09: Lievelingsgerecht - Zelfgemaakte speltpasta met sausje van trostomaat, paddenstoelen en coppa.
  • Op donderdag 10/09: Op reis - Taco's met entrecote, wortel, kruiden en choronsaus.
  • Op vrijdag 11/09: Goe weekend - Aperotafel met nacho's, verschillende dips en witte sangria met rood fruit.