Vanaf nu verplicht lunchpauze?

vrijdag, 9 december, 2011 - 10:52

Uit een studie gevoerd door Right Management en LinkedIn blijkt dat werknemers steeds minder geneigd zijn om een middagpauze te nemen. Minder dan de helft van de ondervraagden neemt een lunch break weg van zijn bureau. Twintig procent eet aan zijn bureau, dertien procent neemt zelden of nooit de tijd om 's middags te eten. Nochtans heeft onze middagpauze invloed op het verdere verloop van de dag.

"Hoe we onze middagpauze invullen, heeft een enorme impact op hoe we ons de rest van de dag voelen," zegt de Canadese stress- en wellness expert Beverly Beuermann-King. "Middagpauzes dienen om de energie die we verloren hebben, opnieuw aan te vullen. Ons lichaam heeft nu eenmaal af en toe nood aan rust om te kunnen recupereren en opnieuw te focussen. Daarnaast heeft onze spijsvertering tijd nodig om effectief te kunnen werken."

's Middag snel je Facebook checken met een broodje in de hand is dus niet zo'n goed idee. Diëtisten waarschuwen dan ook dat achter je computer eten vaak samengaat met gewichtstoename en een onevenwichtig voedingspatroon. Als je achter je pc eet, zorgen collega's, telefoontjes en mails voortdurend voor afleiding. Ondertussen blijf je gewoon eten, ook al heb je al lang genoeg. Aan je pc eet je ook gewoon sneller. En sneller eten, doet verdikken. Daar zijn wetenschappers het al jaren over eens.