Vanaf zondag nieuw seizoen SOS Piet!

vrijdag, 1 maart, 2013 - 10:39

Het nieuwe seizoen van SOS Piet gaat verder met de vaste ingrediënten: gewapend met zijn SOS-koffer snelt Piet te hulp om Vlamingen die een culinair probleem hebben, uit de nood te helpen.

Of je nu problemen hebt met de cuisson van je vlees, met de textuur van je gerecht, of je kruiding niet goed zit, of je saus schift,… Piet Huysentruyt bestudeert grondig hoe iedereen te werk gaat om dan in te grijpen met de nodige tips & tricks. En dat alles in mensentaal zodat duidelijk is waarom men anders te werk moet gaan. Typisch Vlaamse gerechten, buitenlandse toppers, van soep over hapjes, hoofdgerechten en desserts,… Piet weet raad.

Aflevering 1 op zondag 3 maart om 17.55 bij VTM (herhaling op zaterdag om 13.35)

Gefrituurde gehaktballen: Rosita is naar eigen zeggen ontzettend blij Piet te zien. Ze heeft gefrituurde gehaktballen gemaakt maar die zijn te hard gebakken, te bruin, ze zijn smaakloos en barsten open. Er is met andere woorden niet veel goeds aan. Piet heeft meteen een eerste tip klaar: voor smeuïge gehaktballen heb je zuiver varkensgehakt nodig. Maar blijkbaar maakt ‘Roosje’ nog enkele andere fouten die Piet maar al te graag rechtzet.

Tajine met lam en pruimen: Robby is dol op lamsvlees. Hij maakt dan ook graag tajine met lam, maar zijn kruiding zit niet goed. Het gerecht is veel te zoet.

Suikerspin: De 10-jarige Ymke wil voor haar hele klas in de VBS Immerzeel een suikerspin maken, naar aanleiding van haar spreekbeurt. Maar spijtig genoeg niet met het gewenste resultaat. Onder het goedkeurende oog van de klas onderneemt ze een nieuwe poging, samen met Piet.