Vandaag een veggie barbecue?

zaterdag, 1 oktober, 2011 - 10:12
vegetarisch

Perfect barbecueweer. Maar belandt er vandaag bij jou een steak of tofuburger op het vuur? Want vandaag is het Wereld Vegetarisme Dag. EVA, het Ethisch Vegetarisch Alternatief, roept dan ook heel Vlaanderen op om vandaag vlees en vis aan de kant te laten staan en voor iets lekkers vegetarisch te kiezen.

Steeds meer Vlamingen doen dat al regelmatig, zo blijkt uit een recente enquête van iVOX. Vleesloos is in. Uit een onderzoek onder 2000 landgenoten, dat iVOX recent uitvoerde in opdracht van EVA vzw en de Stad Gent, blijkt dat het aantal mensen dat zich een rasechte vegetariër noemt nog steeds vrij beperkt is: 1,5% van de Vlamingen eet nooit vlees of vis. Maar neem je daarbij de mensen die slechts bij uitzondering vlees of vis eten (2,5%) en zij die geen vlees maar wel nog vis eten (1,6%), dan kom je aan 5,6% van de Vlamingen ofwel ruim 350.000 mensen die zelden of nooit vlees eten.

De groep parttime-vegetariërs of flexitariërs (die een paar keer per week vegetarisch eten) beslaat nog eens 6% of ruim 375.000 mensen. En die groep zal nog vergroten, want maar liefst 1 op 2 Vlamingen geeft aan in de toekomst minder vlees te willen eten!