Veggie halloweenweek met Clara Cleymans in De Keuken van Sofie.

donderdag, 22 oktober, 2015 - 11:33

Op maandag vertelt Clara over haar ingenieuze methode om als kind haar boterhammendoos niet te hoeven leegeten op school… Ook thuis was ze een kleine eter, want enkel wanneer haar moeder “peekesstoemp” of wortelstoemp klaarmaakte, vroeg ze altijd om meer. Ik breng een ode aan kleine Clara en samen bereiden we peekesstoemp met krokant gebakken pompoen.

Dinsdagavond vertrouwt Clara me toe dat ze een afkeer heeft voor alles wat in “schelletjes” gesneden is… Ik probeer Clara van haar vreemde schelletjes-fobie af te helpen met een lekkere schijfjestaart en een club sandwich met sneetjes kaas, avocado, rode biet en venkel.

 

 

 

Woensdag bakken we samen originele ontbijtmuffins die Clara makkelijk kan meenemen naar de set. Wanneer de muffins in de oven staan, bereiden we daar bovenop een power smoothie met pompoen, banaan, gember en ongezoete cacao om iedere werkdag vol energie in te zetten.

Donderdagavond reizen we in gedachten naar het Midden-Oosten voor een schotel met plat brood en gevulde butternut met feta en granaatappel. Tijdens het koken vertelt Clara hoe ze als vegetariër op vakantie ooit letterlijk een blik groenten voorgeschoteld kreeg… :-s

 

 

 

Tot slot zetten we het ‘Goed Weekend’ in met gezonde lenterolletjes. We zijn zo tevreden met het resultaat dat we door ons enthousiasme bijna de vers gemaakte chocoladebars vergeten te proeven ;-)

 

Groetjes

 

Sofie x