Veggie in the mix: Ornelis & Rogiers openen voor één dag vegetarisch pop-up restaurant

donderdag, 7 november, 2013 - 23:02
restaurants
vegetarisch

Sven zal het driegangenmenu bereiden, Kürt neemt de zaal voor z’n rekening als maître en vegetariër Wine zal als proefpersoon aansluiten bij de luisteraars aan tafel. Twintig luisteraars kunnen een plaatsje bemachtigen en een lunchmenu eten voor 35 euro, de opbrengst gaat integraal naar Meneer Konijn. Reserveren kan nu vrijdag tussen 8.00u en 9.00u bij maître Kürt Rogiers.

“Er bestaan geen vegetarische toprestaurants”

Een goed vegetarisch restaurant is er volgens de Bib Gourmand niet te vinden in Vlaanderen. Toen het krantenbericht dinsdag in de ochtendshow aan bod kwam, volgde een discussie tussen Ornelis en zijn collega’s. Sven is van mening dat je geen volwaardig driegangenmenu kunt klaarmaken zonder een stukje vlees of vis. Sidechick en vegetariër Wine Lauwers was het daar absoluut niet mee eens en ook gelegenheidsvegetariër Kürt Rogiers trad haar bij. Sven werd uitgedaagd om een vegetarisch menu in elkaar te steken, voor hen én voor de luisteraars.

Sven Ornelis: ‘Wie mij een beetje kent, weet dat ik wel bezig ben met koken en lekker eten. Maar dit is voor mij écht een uitdaging. Koken zonder vlees, vis of gevogelte. Ik heb het gevoel dat er dan iets ontbreekt. Maar toen Kürt en Wine me uitdaagden en ik zag de reacties van de luisteraars hierop binnenkomen, begon het al te kriebelen en ben ik meteen in mijn kookboeken gedoken. Dus we gaan dat gewoon doen hé: volgende week openen we voor één dag een vegetarisch pop-uprestaurant: Veggie in the Mix. En alle opbrengst schenken we meteen aan Meneer Konijn, ook een vegetariër! (lacht)’

Veggie in the Mix, woensdag 13 november bij Q-music.