Een kerstmenu voor de hobbykoks

jong everzwijn
woensdag, 26 november, 2014 - 10:57

Een sterretjes menu voor de 'hobbykoks'. Haal je mooiste glazen boven en start met een glas champagne of een verrassende cocktail op basis van gin. 

De hapjes

Verras je  gasten met een feestelijk soepje van aardpeer met oester en kaviaar of een soepje van aardpeer en pastinaak met gerookte paling.

Weinig werk en een verbluffend resultaat voor deze hapjes: oesters met Granny SmithSpiesje van St Jakobs met gamba en oesterzwam of Ceviche van zeebaars met koriander en rode ui.

  

 

 

De voorgerechten

Een verfijnd en mooi bord als voorgerecht met Carpaccio van hert en kweepeer of Ossenhaas gemarineerd in gin met tartaar van st Jacobsvruchten of Carpaccio van bresaola met pastinaak en peer.  

 

Champagne in het glas én als tussengerechtje: sorbet van champagne.

 

De hoofdgerechten

Als hoofdgerecht kiezen we voor wild: Filet van duif met puree van raapjes of jong everzwijn met vijgen, speculoos en mascarpone  of eendenborst met een creme van citroengras, wortel en sinaasappel

De desserts

Sluit dit feestdiner af met een crème van speculoos en sorbet van limoen en basilicum en specerijenolie , champagne in het dessert: macarons of voor de chocoholics onder ons: een cremeux van chocolade, espuma van koffie en crumble van noten

 

Feesten met stijl!