Verleiden zonder lijden: easy Valentijnsmenu

woensdag, 8 februari, 2012 - 12:12
menu's

Hapjes

Schep meteen sfeer door gezellig samen in de zetel te kruipen, steek wat kaarsjes aan, voorzie een glaasje bubbels, en presenteer dit trio van dips. Ondertussen staat er ook een camembert in de oven klaar om te presenteren. Niets zo gezellig als samen te dippen! Als je de camembert uit de oven haalt, steek je gelijk de papillotten met zeetong in, die je op voorhand hebt klaargemaakt.

Voorgerecht

Zodra de papillot in de oven klaar is, nodig je hem/haar uit aan de romantisch gedekte tafel (vergeet het bloemetje niet), en presenteer je de dampende pakketjes. Leuk ideetje: kleef een strikje op het zilverpapier net voor het opdienen, zo is het net een cadeautje. Ondertussen kan het supersappig varkensgebraadje in de oven. Na het voorgerecht trek je je even terug in de keuken, en maak je de lekkere worteltjes en krokante aardappelen klaar.

Hoofdgerecht

Serveer alles in mooie kommetjes, en schep mooi op het bord voor jouw gast. Vergeet niet het sap uit het braadzakje mee op te dienen als saus (meng eventueel met een lepeltje mosterd).   

Nagerecht

Voor het dessert kan je aankondigen dat je in 4 minuten (geef jezelf een minuutje respijt) het dessert op tafel zal toveren. Laat je timen! Terwijl de cake in de microgolfoven gaart, kan je wat slagroom opkloppen, en enkele framboosjes en bloemsuiker klaarnemen om het dessertje te versieren. 

Maak er een romantische en smakelijke avond van! En vergeet niet: liefde gaat door de maag!