Verliefd kokkerellen met Nicole en Hugo in De Keuken van Sofie

zondag, 1 februari, 2015 - 17:00

Nog voor we op de set stonden was ik al helemaal vertederd: blijkbaar steekt Hugo iedere dag zelf de rollen in Nicoles haar, zo ook in mijn keuken! Ze kunnen duidelijk geen seconde zonder elkaar.

Het eerste gerecht dat ik samen met hen klaarmaak is een vogelnestje, een gerecht uit Hugo’s jeugdherinnering waarvan hij alleen al bij de gedachte het water in de mond krijgt. Ik maak het klaar zoals zijn grootmoeder het ook deed: een vers gekruid balletje gehakt rollen en daarin een hard gekookt ei verstoppen. Hugo waagt zich aan het maken van de verse bechamelsaus.

Voor het tweede gerecht vroeg ik welke ingrediënten ze echt niet lusten. Ze aarzelden geen seconde en zeiden in koor “ossentong”.  Blijkbaar krijgt Hugo de rillingen als hij er alleen nog maar aan denkt. Nicoles maag draait dubbel als ze praat over een hap die ze ooit nam van een tong. Ze zweert dat er toen speeksel uit het stukje vlees kwam... Daarom kies ik ervoor om smakelijke kroketjes te maken met een vulling op basis van tomatencoulis, bloem, gruyère én…. kleine stukjes ossentongvlees. Ik verklap nog niet wat ze ervan vonden ;) Ze hebben me ondertussen wel honderduit verteld over hun kennismaking, foto’s die ze uitwisselden, … én – geen grap – hun eerste kus op 1 april! 

Voor het vierde gerecht neem ik Nicole & Hugo mee op reis en maken we escargots in een jasje van bladerdeeg met een fijn sausje van waterkers, look, sjalot en peterselie. Dat gerecht eten ze jaarlijks wanneer ze op reis gaan naar hun favoriete bestemming Saint-Tropez. Voor de gelegenheid maak ik een bladerdeeggebakje in hartvorm om de escargots mooi in te serveren. Tijdens de bereiding komen spontaan de vele reisherinneringen terug naar boven… Meteen krijg ik zin om ook naar Frankrijk te trekken.

Met zo’n twee schatten in de keuken gingen de opnames vliegensvlug. Voor het laatste gerecht van de week ga ik traditiegetrouw op zoek naar de zoete zonde en die is voor Nicole chocolade. Ik besluit om in het teken van Valentijn een ‘Mon Amour taart’ te maken. Dat is een chocoladetaart die slechts met vier ingrediënten gemaakt wordt. Terwijl we de boter, suiker, chocolade en eieren mengen, is liefde het centrale gespreksonderwerp. Ik moest bijna een traantje wegpinken wanneer Hugo vertelt hoe hij voor de tweede keer Nicole ten huwelijk vroeg.

Het was een superfijne opnameweek die niet alleen mij, maar onze volledige opnameploeg in de Valentijnsstemming bracht! 

 

X Sofie

 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM: 

  • Maandag: op grootmoeders wijze - Vogelnestjes met witte kool
  • Dinsdag: lusten ze het of lusten ze het niet? - Kroketjes van ossentong op witloofsalade. 
  • Woensdag: lievelingsgerecht - Lamskroon met lookpuree en flageolet
  • Donderdag: op reis - Escargots in bladerdeeg, look en peterselie
  • Vrijdag: zoete zonde - Mon Amour chocoladetaart