Vers Talent: dit zijn de 5 finalisten

dinsdag, 20 juni, 2017 - 15:56

De voorbije weken gingen we op zoek naar onze vijf finalisten. Uit alle inzendingen kozen wij tien kandidaten. Na een spannende kookproef selecteerden chef Sofie Dumont en talent coach Johan Terryn de vijf finalisten. En dit zijn ze...

Jelle, An, Patricia, Thomas en Astrid strijden om de titel van Vers Talent. Wie van hen wordt ons online gezicht? Dat beslis enkel en alleen jij!

Bekijk hun video's, stem op jouw favoriet en wie weet, win jij wel een leuke kookprijs.

Even kennis maken.

 

1. Thomas

Thomas is onze eerste man in de finale en komt uit Geraardsbergen. Hij geeft klassiekers graag een eigen touch en maakt zowel Belgische als exotische gerechten. Tijdens de eerste ronde koos hij voor tutjespap of karnemelkstampers met een perfect gepocheerd eitje en asperges. Nu gaat hij voor een zomerse lichte zalmtartaar met komkommer en avocado.

> Ontdek het volledige recept.  

 

 

2. Astrid

Astrid is een jongste kandidaat. Zij houdt van reizen en dat zie je ook terug in haar koken. Wereldkeuken is haar ding. Tijdens de eerste ronde maakte ze samosa's, de opgevulde driehoekjes. Deze keer houdt ze het gezonder met een Thaise noedelsalade met kortgebakken rundsvlees.

> Ontdek het volledige recept.

 

 

3. An

An is een 37-jarige leerkracht uit Peer. Ze is een grote fan van de Mediterraanse en zuiderse keuken. Tijdens de eerste kookproef schotelde ze Sofie en Johan een risotto voor. Deze keer kiest ze voor een tonno tonnato, een alternatieve versie van de vitello tonnato.

> Ontdek het volledige recept.

 

 

 

4. Jelle

Jelle is een 29-jarige Gentenaar uitgeweken naar West-Vlaanderen. In zijn keuken bereidt hij vooral budgetvriendelijke en makkelijke gerechten. Tijdens de eerste kookproef maakte hij Mediterraanse gehaktballetjes. Voor de finale bereidt hij een pasta met ricotta, basilicum, krokante ham en nootjes.

> Ontdek het volledige recept.

 

 

 

5. Patricia

Patricia is afkomstig uit Chili, maar woont al tientallen jaren in België. Haar specialiteit is uiteraard, hoe kan het anders, de Zuid-Amerikaanse keuken. Met haar zelfgemaakte empanada's wist ze Sofie en Johan moeiteloos te overtuigen. Voor jullie maakt ze burrito's, echt streetfood en perfect als lunch of hapje.

> Ontdek het volledige recept.

 

 

 

Binnenkort maken we bekend wie wint...