VERSLAG: winnares Eef kookt samen met topchef Alex van Fleur De Sel een heerlijk kerstmenu

Winnares Eef kookt samen met topchef Alex van Fleur De Sel een heerlijk kerstmenu
donderdag, 24 december, 2015 - 09:14

En zo kreeg winnares Eef dinsdag bezoek van Alex. Zij had graag nog een hapje, tussengerecht en dessert gehad. Geen probleem voor onze chef.

Voor het hapje ging hij aan de slag met langoustines, rijstvellen en avocado. De rijstvellen werd kort gefrituurd zodat je een soort van kroepoek kreeg. Deze chips werden afgewerkt met crème van avocado's en langoustines.

 

 

Als tussengerecht maakte Alex een bisque. Simpel, lekker én altijd feest! Bovendien werd niets weggegooid. De schalen en koppen van de langoustines, een restje prei en selder...het ging allemaal in de soep. Altijd handig.

 

 

Tenslotte vroeg Eef om hulp bij het dessert. Deze gang is helemaal haar ding niet. Alex verraste haar met een zeer simpel maar feestelijk dessertje: spum. Eieren worden opgeklopt en gespateld onder ijs en champagne. Het is echt niet moeilijk en het ziet er supermooi uit.

 

 

Een lekker hapje, een feestelijk tussengerecht en een smakelijk dessertje, missie geslaagd voor Alex!

Fijne feesten!