Vin d' Alsace en gevogelte, enkele tips voor uw feesttafel

Gebraden kalkoen
dinsdag, 13 september, 2011 - 17:10

Bij gebraden gevogelte:

De Pinot Noir d’Alsace, een lichte, delicaat fruitige rode wijn met weinig tannines respecteert het zachte en delicate vlees van gevogelte perfect.

Bij gestoofd gevogelte:Bij deze rijke en heerlijke gerechten hoort een voldoende gestructureerde en aromatische wijn die niet bezwijkt onder de smeuïgheid van de sauzen en die toch de smaak van het gevogelte respecteert. Een rol weggelegd voor de Riesling d’Alsace!

Bij gevogelte gevuld met foie gras, morieljes, boleten en andere paddenstoelen...Overvloedig, lang in de mond, met soms lichtjes gerookte onderhouttoetsen verleent de Pinot Gris d’Alsace zijn rondheid en gulheid aan wit vlees, en dan vooral als het is gevuld met ingrediënten zoals foie gras of morieljes.

Bij gerechten van eigen of exotische bodemEen zoetzure versie met eendenfilet met peren, honing en gember, of pittiger met kip met curry... Deze exotische gerechten met hun uitbundige smaken, waarvoor het soms moeilijk is om een geschikte wijn te kiezen, komen perfect tot uiting bij een Gewürztraminer d’Alsace. Deze krachtige en expressieve wijn onthult een overvloed aan fruitige, bloemige en kruidige aroma’s die wonderwel bij de smaken van deze kleurrijke gerechten passen!

Bij gerechten van eigen of exotische bodem volgens druivensoortenPinot Noir d’Alsace: fruitig, elegant, met weinig tannines. -> Bij gebraden gevogelte.Riesling d’Alsace: een boeket met een grote finesse (witte bloemen, citrusfruit), opgebouwd rond een frisse structuur. -> Bij gevogelte in room met vooral riesling, om de saus te verlichten.Pinot Gris d’Alsace: stevig, rond en lang in de mond, toetsen van onderhout. -> Met gestoofd, gevuld gevogelte (met foie gras, morieljes).Gewürztraminer (de “kruidige Traminer”): zacht, bedwelmend en heel aromatisch (fruit, bloemen en specerijen). -> Versterkt gerechten met een combinatie van hartig en zoet/fruitig en gekruid.

 

Meer wijntips