Vin d' Alsace en het aperitief: altijd onvergetelijke momenten!

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:10

Rond de zondagstafel, in een feestelijke parochiezaal of op de vernissage van een tentoonstelling prikkelt het aperitief, het vriendschapsglas bij uitstek, werkelijk alle zintuigen.

Een aperitief is onlosmakelijk verbonden met lekkere hapjes of meer verfijnde tussengerechten. Maar het is vooral een bijzonder drankje dat de mond fris en licht houdt. En ook hier onderscheidt de elzaswijn zich!

De gewürztraminer – droger, minder zoet en minder gealcoholiseerd dan andere aperitiefdranken – pakt uit met zijn ronde smaak en rijke aroma's van vruchten, bloemen en specerijen.

Met zijn frisse, fruitige karakter en fijne bitterheid onderscheidt de altijd droge Muscat d'Alsace zich van de meer zoete wijnen.

De Crémant d'Alsace met zijn delicate belletjes en aromatisch evenwicht is de metgezel van feestelijke aperitieven en cocktails. Hij belichaamt de typische eigenschappen van de Elzas: fruitige aroma's, breed en gul, frisheid en enthousiaste belletjes. 

AOC Alsace
Gewürztraminer d’Alsace
: kruidig (peperkoek, kruidnagel, …), fruitig (lychee, passievrucht, mango, …) en bloemenaroma’s (rozen).
Ideaal bij lekkernijen met foie gras,  boterhammen met kaas, en dan vooral kaas met een gewassen korst zoals Maroilles of Munster, of bij Aziatisch of Indisch geïnspireerde aperitiefhapjes.

Muscat d’Alsace: fris, krokant en intens fruitig, typische muskaattoetsen, de “fruitwijn” bij uitstek.
Perfect bij toastjes met roquefort of andere schimmelkaas, rauwkost met dipsaus of een cake met olijven.

AOC Crémant d’Alsace
Crémant d’Alsace: fris, geraffineerd
Een must bij pretzels en allerlei soorten canapés en aperitiefhapjes, of in een waaier aan creatieve cocktails.

Meer wijntips