Vinken & Van Tricht: Omer Traditional Blond & Cabriolait

dinsdag, 15 mei, 2012 - 14:00

Omer Traditional Blond
Dit is een vrij recent bier, een zwaar blond bier van hoge gisting, in de categorie die beheerst wordt door Duvel. Brouwerij Bockor uit Bellegem won er inmiddels prijs na prijs mee en het mag gezegd worden: Duvel heeft het rijk niet langer alleen. Dit bier is wel ietsje fruitiger. Het is ook zachter, want heeft niet die typische Duvel-prikkel op de tong. Een van de smaakrevelaties van de laatste jaren.

Cabriolait

De Cabriolait is een geitenkaas met gewassen korst: een unieke combinatie. De Cabriolait heeft net als de Pas De Rouge een identieke bereidingswijze. De textuur is echter iets droger en fijner, minder vettig. Dit komt door de kleinere vet- en eiwitmoleculen in geitenmelk. 

De melk is afkomstig van witte Sanengeiten gekruist met het Alpineras en komt dagvers van de boerderij binnen voor onmiddellijke verwerking. Op die manier ontstaat een uiterst smaakvol product. De inwerking van de roodbacterie via de  korst zorgt voor een licht hazelnootaroma en versoepelt het eindproduct. 
Cabriolait is in alles een product van Het Hinkelspel dat voldoet aan de strengste eisen inzake gezondheid en milieu. Dit product bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen en in het productieproces wordt elke verspilling van grondstof en energie vermeden.

Pairing

Michel valt wel voor deze volle en ronde smaak; hij beslist dat dit bier een wel wat smeuïge, flink doorsmakende kaas nodig heeft. Daarom denkt hij aan ‘Cabriolait’ van Het Hinkelspel, de artisanele kaasmaker uit het Gentse. Dit is een geitenkaas, van rauwe melk gemaakt, die Michel minstens drie maanden laat rijpen zodat hij zijn typische zurigheid wat verliest. En dat is wat deze Omer net nodig heeft. Kracht tegen kracht, een mooie harmonie.