Viva Italia: Italiaanse week met Laura Tesoro in De Keuken van Sofie

woensdag, 20 april, 2016 - 11:56

In haar prille jeugdjaren at Laura bijna dagelijks Italiaans. We beginnen met een ravioli van aubergine met paddenstoel, lamszadel en paprikasaus.

Dinsdagavond gaan we aan de slag met iets dat Laura normaal gezien niet lust: kippengehakt. We maken er Italiaanse hamburgers van met zongedroogde tomaten en krokante pancetta. Ondertussen vertelt Laura hoe haar vriend Giovanni nét dat tikkeltje beter kan koken, al zal ze dat niet snel toegeven. Wanneer de hamburgers met de gesmolten kaas uit de oven komen, rest ons enkel de vraag hoe we dit gracieus kunnen opeten. ;-)

 

 

 

Woensdagavond trakteer ik Laura op nog méér Italiaanse lekkernijen. We beginnen met een ‘easy peasy’ ciabatta pizza, daarna volgt een fris dessert: citroengranité met limoncello. De tongen komen los en Laura licht al een tipje van de sluier op i.v.m. haar Eurosong-outfit!

Stiekem kijkt Laura het meest uit naar donderdag, want dan staat er traditionele pasta carbonara op het menu. We maken de pasta exact zoals Laura het leerde van een Italiaanse ‘mamma’ in Rome.

 

 

Vrijdag staat er zoetigheid op het menu. We bakken een chocoladebiscuit die we afwerken met mascarponemousse, amaretto en aardbeien. Laura’s pretoogjes wanneer ze het resultaat ziet spreken boekdelen!

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie

 

Maandag: Aubergineravioli met paddenstoelen, lamsvlees en paprikasaus

Dinsdag: Italiaanse hamburger met kippengehakt, zongedroogde tomaten en krokante pancetta

Woensdag: Ciabatta pizza's & citroengranité met limoncello

Donderdag: Traditionele pasta carbonara

Vrijdag: Chocoladebiscuit met mascarponemousse en aardbeien