Vlaamse rocker Frank Vander linden in De Keuken van Sofie

woensdag, 8 april, 2015 - 15:54

Op maandag roep ik naar goede gewoonte culinaire jeugdherinneringen op van mijn souschef. In het geval van Frank is dat de lekkere juliennesoep met zelfgemaakte balletjes van zijn grootmoeder. Voor Frank is deze “spaghetti voor kleine mensen” pure nostalgie. 

Van witte sauzen en andijvie moet Frank absoluut niet weten… en dus maken we dinsdag kotelet met andijvie in witte kaassaus. Intussen probeert Frank ‘het leed’ te verzachten door honderduit te vertellen over zijn vele bezigheden… 

Aangezien Frank bijna alles lust, besluit ik op woensdag een gerecht te maken dat Frank ooit nog voor mij heeft gemaakt: varkenshaasje met salami, broccoli, wortelen en bulgur. Meteen komen de herinneringen boven van een avond waarop Frank zwetend stond te puffen in de keuken, terwijl ik gezellig aan het aperitieven was… Hihi ;-) Maar deze week maak ik dat helemaal goed! 

Voor de culinaire reiservaring trekken we naar de Libanese keuken met een Libanese kip met rijst en tomatensaus. Op vrijdag sluiten we de week af met een hemelse zoete zonde: coupe vanillepinda-ijs met chocoladesaus en sponscake, een sompige cake die bijna wegsmelt in de mond.

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie