Volgende week budgetkoken in De Perfecte Keuken: 4 monden voeden voor 5€

vrijdag, 24 februari, 2012 - 15:34

In deze tijden van economische crisis is budgetvriendelijk koken voor iedereen -jong en oud, alleenstaand of niet- een interessant gegeven. Dat culinair aan de slag gaan met een klein budget, ook enorm lekkere gevolgen kan hebben, bewijzen koks Piet Huysentruyt en Tom van vzw Habbekrats van maandag 27 februari 2012 tot en met vrijdag 2 maart 2012 in ‘De Perfecte Keuken’.
Habbekrats is een jeugdwerking die zich inzet om jongeren extra kansen te geven in de maatschappij, en die 3 economische restaurants uit de grond stampte in Antwerpen, Gent en Kortrijk. Daar kunnen studenten voor 6 euro terecht voor soep, een hoofdgerecht en een dessert.
In ‘De Perfecte Keuken’ doen Piet en Tom -die gespecialiseerd is in economisch koken- het nog beter. Zij koken een week lang voor 4 personen, voor amper 25 euro. 5 euro per dag is erg weinig, maar veel mensen moeten met dat bedrag zien rond te komen om 4 monden te voeden.
Dat het kan, en vooral… dat het lékker kan, bewijzen Piet en Tom. Op maandag 27 februari 2012 bereiden ze blinde vink van kropsla met couscous. Dinsdag toveren ze een lasagne met prei en ham op tafel. Woensdag 29 februari staat gegratineerd fruit met kriekenbier en ijs op het menu. De dag daarna bereiden ze een kroketje van rijst en wintergroenten, en op vrijdag 2 maart maken ze haché Dubarry: een lekkere gehaktschotel met bloemkool.