Voor de 2de keer op rij is Jurgen MeesterBakker

donderdag, 10 mei, 2012 - 10:50

Voor ‘de klassieker van de week’ moesten de kandidaten zelfs aan de slag in een heus smoutenbollenkraam. Al waren het niet deze goudgele bolletjes van zoet geluk die ze de jury mochten voorschotelen, maar wel de alom geroemde Brusselse wafels. Anderhalf uur kregen Jurgen, Elke, Roger, Eddy, Ellen, Lindsay en Nancy om het wafelbeslag te bereiden. Maar de echte vuurproef bestond erin het professionele wafelijzer te hanteren onder het alziend oog van de jury. Slechts één kans kregen de kandidaten om Sofie Dumont en Bernard Proot elk een perfecte Brusselse wafel te serveren. Roger en Nancy lieten het wafelijzer te lang open staan terwijl Elke het dan weer niet snel genoeg omkeerde. Eddy en Lindsay gebruikten op hun beurt niet genoeg deeg. Enkel Jurgen en Ellen slaagden erin de jury te verbazen met hun versie van deze klassieker van onze hoofdstad.

Tijdens de creatieve proef in de oude chocoladefabriek moesten de kandidaten 2 lekkernijen uit hun mouw schudden die je doorgaans vindt op de kermis. Aangezien je met een geslaagde presentatie de klanten naar je kermiskraam lokt, moest ook hier fel op ingezet worden. Het resultaat liet zich raden: van het piekfijn afgewerkte eendjeskraampje van Ellen tot de prachtig ontwikkelde mini-pommes d’amour van Jurgen. Enkel Roger liet kansen liggen met zijn klassieke presentatie en gooide dan ook geen hoge ogen bij de jury.

Na zijn ontgoochelende Brusselse wafel deed zijn ondermaatse prestatie in deze proef Roger dan ook de das om. Humoristisch als altijd nam hij afscheid: “Ik zal misschien niet herinnerd worden als De MeesterBakker, maar wel als een patéke.” Met twee glansrijk geslaagde opdrachten was het opnieuw Jurgen die deze week met de pluimen ging lopen. Hij werd voor de derde keer – en tweede keer op rij – gekroond tot MeesterBakker.