Vrienden van de smaak - buitentafelen in een unieke omgeving

Vrienden van de smaak - buitentafelen in een unieke omgeving
vrijdag, 11 mei, 2012 - 10:12

Stel je voor: een zachte zomeravond, een lange rij tafels ergens op de buiten, tafelgasten van overal en nergens, een topchef die in openlucht staat te koken met ingrediënten van de lokale boer, die meteen ook maar mee aan tafel schuift …

Vrienden van de Smaak organiseert in de zomer van 2012 heel bijzondere buitendiners op 10 unieke locaties in heel België. Aan één lange tafel genieten een honderdtal disgenoten van een 5 gangendiner in openlucht. Met seizoensproducten recht van het land naar het bord, met lokale producenten mee aan tafel, en een regionale topchef met gevoel voor avontuur.

Achter dit concept schuilt het verlangen om mensen weer dichter bij elkaar en bij het eten op hun bord te brengen. Midden in de natuur, tijdens het eten, ontspinnen onverwachte gesprekken zich in een divers gezelschap, dat één avond lang met volle teugen geniet van al het moois dat het land te bieden heeft.

Vrienden van de Smaak is een sharing diner concept dat geïnspireerd werd door Jim Denevans ‘Outstanding in the field’ (VS) en Buitengewoon in het Land (Nederland).

Praktisch
De tour van Vrienden van de Smaak start op een (voorlopig nog) geheime locatie in Limburg op 3 juni en loopt tot september door. Een plek aan één van onze tafels in je buurt reserveren kan op www.vriendenvandesmaak (119 euro per couvert all-in). Vrienden van de Smaak organiseert op aanvraag ook besloten buitendiners voor bedrijven.