Vrouwen en bier, een perfecte match? 't Zal wel zijn!

woensdag, 28 januari, 2015 - 16:14

En wat blijkt nu? Bijna alle dames zijn fan van ons bier. Deze enquête bij meer dan 1000 vrouwen tussen de 18 en 54 jaar leert ons verder dan ze geregeld een biertje lusten. Meer nog, ze vinden het zelfs verfijnd om op restaurant te nuttigen en een waardig alternatief voor wijn.

“Als ik zin heb in een gewoon biertje, nip ik van een Vedett of Passchendaele”, getuigt een liefhebster van het gerstenat. “Mag het wat specialer zijn, dan kies ik voor een Omer, Leffe, Grimbergen of Rochefort. Dat zijn zwaardere bieren, maar ik drink er dan ook maar eentje.” - een vrouwelijke bierfan

De tijd dat vrouwen enkel een kriek of frambozenbiertje dronken, is dus voorbij. Speciaalbieren kunnen en moeten zelfs.

 

 

 

Voor minder dan de helft van de vrouwen blijft bier echter te bitter. Toch bekennen ook zij trots te zijn op ons bier. Begin 2014 werd trouwens de nationale campagne ‘Fier op ons bier’ gelanceerd. Het doel? De Belg uitnodigen om hun trots voor Belgisch bier te tonen. Want zoals het een nuchtere Belg betaamt, zijn we dat soms veel te weinig, terwijl de Belgische bieren net een van de topproducten zijn die ons internationaal op de kaart zetten.

 

Santé!