VTM Koken test uit - Een homemade cronut

maandag, 30 september, 2013 - 10:04

Wat moet je doen? Croissantdeeg maken. Dat kan je zelf proberen maken, volgens dit recept van Sofie Dumont bijvoorbeeld, of je kan het ook kant en klaar kopen in het koelvak in je supermarkt. Rol het deeg uit en snijd met een grote ronde ring rondjes uit het deeg. Haal daarna met een kleinere ring het midden eruit, zodat je de vorm krijgt van een donut.

Terwijl je de deegvormpjes even laat rusten maak je banketbakkersroom en laat die een halfuurtje rusten in de koelkast. Terwijl die afkoelt kan je de glazuur al maken, die straks bovenop de cronuts komt. Neem ook een schaal waar je voldoende kristalsuiker en kaneel met elkaar mengt. Wanneer die klaar is, neem je een ruime pot, doet er voldoende frituurvet in en zet die op het vuur. Wanneer de olie de temperatuur van ongeveer 170°c heeft bereikt kan je de cronuts gaan bakken. Bak ze ongeveer een halve minuut tot een minuut op elke kant tot ze mooi goudbruin zijn. Wanneer je de cronuts uit de pot haalt, haal ze dan even door de suikermengeling. Wanneer de cronuts voldoende afgekoeld zijn, neem je een puntzak, vult die met de banketbakkersroom. Maak drie of vier gaatjes in de cronut bovenaan en vul met banketbakkersroom. Bestrijk dan met de glazuur en werk af met wat limoenzeste. Smakelijk!