VTMKZOOM-gezicht Olga Leyers is één brok energie in De Keuken van Sofie.

zaterdag, 31 oktober, 2015 - 10:17

Op maandagavond bereiden we samen een feestelijke ovenschotel met kalkoengebraad en patatjes. Tijdens het flamberen van de champignons, is Olga zò nieuwsgierig dat de vlam bijna in haar haren slaat.

 

 

Dinsdag kies ik een gerecht met ingrediënten die Olga niet lust, waaronder tijm en kabeljauw. Ik probeert haar te verleiden met heerlijk klinkende gerechten zoals tarte tatin met tijm en kabeljauwcupcakes.  Een tactiek die werkt, want wanneer Olga van het eindresultaat proeft kan ze enkel nog een welgemeende “Danku!” uitbrengen.

Dat gevoel wordt enkel sterker wanneer woensdag haar lievelingsgerecht op het menu staat: macaroni met hesp en kaas.  Donderdag kom ik alles te weten over Olga’s voorliefde voor Tel Aviv. Ik mix verschillende buitenlandse invloeden en samen rollen we heerlijke Thaise kipballetjes met een vinaigrette die voor een ware smaakexplosie zorgt.

 

 

Vrijdagavond sluiten we onze kookweek af met een tiramisu met exotisch fruit. De rebelse Olga overtreedt daarbij nog snel alle regels – zoals géén vingers aflikken! – die ze van haar moeder de voorbije jaren meekreeg. ;-)

 

Veel kook- en kijkplezier!

X Sofie