Wat bakken de kandidaten er deze week van in De MeesterBakker?

dinsdag, 24 april, 2012 - 15:32

"We zoeken naar De MeesterBakker", legt jurylid Bernard uit. "Die moet niet alleen taarten, maar ook goed brood kunnen bakken."

De klassieker van de week: een wit rond brood

Voor de klassieker van de week trekken we naar bakkerij Martens, waar de bloem voor de broden nog zélf gemaakt wordt. Met deze bloem moeten de thuisbakkers een perfect wit rond brood afleveren, zonder dat er een machine bij te pas komt. Bernard en Sofie kozen voor deze opdracht omdat het heel wat vaardigheden vereist. Kneden, rijzen, insnijden: één voor één handelingen die essentieel zijn voor een goed resultaat. Jurylid Sofie kijkt alvast uit naar de beoordeling: "Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan bakken".

Een waar broodbanket als creativiteitsopdracht

Terug in de oude chocoladefabriek krijgen de kandidaten een proef voorgeschoteld waarin ze hun creativiteit mogen laten botvieren. De lat ligt opnieuw wat hoger, want ze moeten maar liefst 2 varianten van sandwiches en 2 van pistolets maken. Daarbovenop verwacht de jury nog het favoriete brood van elk van de bakkers. Waar Eddy resoluut de gezonde toer opgaat met speltbloem, waagt Marina zich aan speciale broodjes met 5 verschillende degen terwijl Jurgen dan weer telkens een variatie vindt op hetzelfde deeg. Maar slaagt iedereen er wel in dit broodbanket op vier uur klaar te stomen? We ontdekken het op woensdag 25 april 2012 vanaf 20.45 bij vtm.