Wat bewaar je waar in de koelkast?

dame kijkt en zoekt iets in haar frigo
maandag, 19 september, 2011 - 11:00

Een koelkast hoort gemiddeld tussen de 0 en 6 graden te zijn, maar natuurlijk is het niet overal even warm, of koud moeten we hier zeggen. Daarom let je er best op wat je waar legt. Achterin en onderin zijn het koudst.

De bovenste lade/plank leent zich het beste voor kazen, die bewaar je best in luchtdichte dozen. Daaronder komt de andere zuivel.

Onderin is de koudste plek, en dus ideaal voor worst, vlees en vis.

In de deur plaats je reeds geopende dranken, boter, eieren en geopende (afgedekte) conserven.

De groentela onderaan dient logischerwijs voor fruit en groente. Zorg dat je verse, fragiele vruchten goed veel plaats geeft, en dek ze af met een vochtig doekje. Hetzelfde geldt voor verse kruiden.

Eigenlijk horen bepaalde groenten en fruit zoals courgette, aubergines, look, paprika, tomaten, uien, appelen, bananen, citrusvruchten, kiwi’s en ander exotisch fruit niet in de koelkast. Die bewaar je best op een koele, donkere plaats (10 à 15°C), bijvoorbeeld een kelder. Bananen bevatten een stof die het rijpingsproces van andere groenten en fruit versnellen, dus bewaar die apart.