Wat Filip Peeters wil in ‘De Keuken van Sofie’

donderdag, 19 november, 2015 - 12:04

We beginnen de week met een gerecht uit zijn jeugd: duif. Zijn grootmoeder was duivenmelkster en soms fietste de jonge Filip er speciaal naartoe om duif te eten. Tijdens het koken vertelt Filip hoe hij van kleins af aan een passie had voor koken en daarom ook een koksopleiding volgde.

 

 

Dinsdag vertrouwt Filip me toe dat hij vroeger geen olijven lustte en dat een polenta ook al eens durft tegenvallen… Ik presenteer hem polenta met varkenstournedos 'caprese' om hem van het tegendeel te overtuigen.

Woensdagavond is een topdag voor Filip: zijn film ‘Wat Mannen Willen’ speelt vanaf vandaag in de zalen én we bereiden zijn lievelingsgerecht: vis met nantua saus. Als kleine jongen ging Filip skiën in Zwitserland, waar hij de heerlijkste 'sauce nantua' gegeten heeft. Wanneer we de eerste hap nemen, is Filip duidelijk: “Dìt is wat mannen willen!”.

Donderdag reizen we naar de Noordzee. We bereiden samen griet met een stoofpotje van vergeten groenten.

 

 

 

Afsluiten doen we met een heerlijk dessertje: chocolade feuilleté met vanillehangop en peertjes in rode wijn.... een prachtig kunstwerkje op ons bord!

Heel veel kijk- en kookplezier,

X Sofie