Wat je moet weten over De MeesterBakker

vrijdag, 23 maart, 2012 - 09:14
  • Vanaf 4 april 2012 elke woensdag bij vtm, om 20.45.
  • In dit bakprogramma laten 12 ‘amateur-bakkers’ hun bakkunsten zien. Eén van hen wordt na 10 afleveringen tot ‘De MeesterBakker’ gekroond.
  • Rani De Coninck presenteert het programma. Zelf heeft ze nog nooit een taart gebakken: “Het enthousiasme en de passie van de kandidaten werkt echter erg aanstekelijk. Binnenkort sla ik ook aan het bakken!”, aldus Rani.
  • Sofie Dumont liet Vlaanderen al warmlopen voor het bakken, en keert nu terug als jurylid in deze ultieme bakstrijd. Sofie geeft toe dat ze veel moeite heeft om niet al die 'lekkere patékes' zelf helemaal naar binnen te werken. Ze is erg onder de indruk van de passie, overgave en kwaliteit die de kandidaten voorleggen. “Een perfect gebakken brood, ik kan daar emotioneel van worden, ja.”, getuigt Sofie.
  • Bernard Proot, meesterpatissier bij DelRey vult het tweekoppig jury-team aan. Hij is misschien een nieuw gezicht op televisie, maar heeft al ruimschoots zijn strepen verdiend in de patisseriewereld: hij staat als enige Belg in de top 100 van patissiers in de wereld. Hij zal vooral de techniek van de kandidaten beoordelen. En al is hij wereldtop, hij geeft graag toe dat hij erg onder de indruk is van het niveau van de kandidaten: “Soms neem ik foto’s met mijn gsm van de creaties, om later als inspiratie te kunnen gebruiken”.
  • In 10 weken zullen de kandidaten, erg uiteenlopende types, van schooljuf tot trucker, hun baktalent tentoonspreiden. Ze zullen zowel hun kennis van de klassiekers moeten bewijzen, als erg creatief uit de hoek moeten komen met maken van eigen creaties. In elke aflevering is er een bakthema, dat kan gaan van feest, over brood tot picknick.
  • Kriebelt het om zelf te gaan bakken? Alle inspiratie vind je uiteraard op vtmkoken.be!