Wat je over de Voedselzandloper moet weten!

zondag, 24 november, 2013 - 10:00


De manier waarop wij eten is in grote mate verantwoordelijk voor het verouderingsproces van ons lichaam en de ontwikkeling van ziektes zoals kanker, dementie en suikerziekte. Ons voedingspatroon drastisch omgooien is dan ook een must als we op een gezondere manier door het leven willen gaan.

De drie basisprincipes van dit boek zijn heel simpel:

1/ Suikers (koolhydraten) zijn niet ongezond, ze zijn zeer ongezond.
2/ Kijk uit met proteïnen (en proteïnerijke diëten)
3/ Vetten zijn gezonder dan gedacht

In "De Voedselzandloper" wordt dieper ingegaan op elke trede van beide voedseldriehoeken zodat je duidelijk gaat begrijpen waarom bepaalde voedingsstoffen slecht voor je zijn en welke invloed ze hebben op je lichaam, maar ook waardoor je ze moet vervangen en het nut ervan. Wist je trouwens dat brood enorme suikerpieken in je bloed veroorzaakt of dat gemberthee een fantastische ontstekingsremmer is?

Dat zijn boek warm onthaald werd bewees ook zijn recente nominatie voor de NS publieksprijs en samenwerking met Pauline Weuring voor het Voedselzandloper kookboek. Ben jij ook benieuwd en heb je een vraag voor auteur Kris Verburgh? Stel jouw vraag hieronder in de comments, en wij nemen ze op in ons gesprek met Kris Verburgh binnenkort!