We maken ons op voor een topbarbecueweekend
Slagers en supermarkten maken zich op voor een echt barbecueweekend. Met een verlengd weekend en hoge temperaturen in het vooruitzicht kunnen we niet anders dan massaal bakken en grillen.'Ik verwacht een echte explosie aan barbecues', zegt Henri Renmans in de krant Het Nieuwsblad. 'We hebben dit jaar bijna nog geen enkel echt mooi weekend gehad. Daardoor ligt de verkoop aan barbecuevlees bij ons tot nu toe minstens de helft lager dan vorig jaar. Maar dit weekend verwachten we echt topdagen.' Ook de supermarkten staan paraat. 'We verwachten dat we drie keer zoveel barbecuevlees zullen verkopen als op een gewoon weekend', zegt Roel Dekelver van Delhaize. 'En een hele reeks randproducten profiteren daarvan mee: ook bier, witte wijn en roséwijn, sauzen, houtskool en allerhande andere barbecuebenodigdheden zullen flink meer verkopen.' Colruyt ziet het helemaal groots. De supermarktketen heeft al zijn klanten een mail gestuurd om hen aan te raden om op voorhand online hun vlees voor dit weekend te bestellen.