Webshop: gintonicshop.be

woensdag, 24 april, 2013 - 09:55

Dergelijke trends vinden vaak nogal snel ook hun weg naar de thuisbars en de keuken van de hobbykoks, maar dat is nu net waar het schoentje wrong: weinig gin- en tonicmerken zijn vandaag de dag al in de kleinhandel te verkrijgen. Tot vandaag dus, want nu kan je terecht op gintonicshop.be. Een webshop met een ruime selectie aan uitstekende gins en uiteraard begeleidende tonics.

Naast een hele resem gins en tonics, opgedeeld in verschillende categorieën, en telkens voorzien van een duidelijk woordje uitleg, kan je ook een gin tonic tasting boeken, en leuke gin-weetjes ontdekken.

Zo werd de eerste variant van gin (jawel jenever) gemaakt door een Nederlandse dokter, als een middeltje tegen maagkwaaltjes! De naam gin komt van de jeneverbessen die gebruikt worden om de drank te stoken. De eerste gin tonic werd gedronken door Britse soldaten in hun toenmalige Indische kolonie: zij geloofden dat de kinine die in tonic zit, malaria kon genezen. En om de bittere smaak van de tonic te neutraliseren, werd er gin bijgedaan...

Leuke weetjes om mee uit te pakken, als jij op een volgende etentje een exclusieve gin tonic van gintonicshop.be serveert.