Week 6 van MasterChef

vrijdag, 3 augustus, 2012 - 10:29

Vanaf maandag 6 augustus 2012 tracht de laatste lading van personalities het te schoppen tot de halve finaleweek van MasterChef, die start op 13 augustus 2012. Deborah Ostrega, Hilde Claes, Veerle Eyckermans, Jimmy Samijn, Ann Tuts en Griet Vanhees trachten met man en macht de laatste twee tickets voor deze halve finale te bemachtigen. Een bordelaisesaus, de mystery box, een te fileren zalm en een Moorse duif staan deze week onder andere op het menu.

Hieronder alvast een voorsmaakje van hoe de personalities in de MasterChef-keuken te werk gaan.

Deborah Ostrega

Een echte MasterChef moet iets kunnen maken met de ingrediënten die voorhanden zijn, aldus Deborah Ostrega. Ze toonde vorig jaar in de 2BE-reeks Expeditie Robinson al dat ze met een appel en een ei een heerlijk gerechtje kan toveren. Kan ze dit ook onder het wakend oog van Wout en Kenny?

“Ik kan zingen en acteren, maar ik kan ook koken. Misschien heeft dat wel te maken met het feit dat ik het bed deel met een kok.”

Hilde Claes

Hasselts burgemeester Hilde Claes maakte in haar agenda tijd vrij voor een deelname aan MasterChef. Dat doet ze graag, want koken is voor haar immers het ultieme tijdverdrijf. In de eerste opdracht slaagt ze erin de jury te imponeren met haar dorade. Maar hoe doet Hilde het met een resem opgelegde ingrediënten? En hoe zit het met haar creativiteit?

“Ik werk graag met een recept, dan weet ik waar ik voor sta.”

Veerle Eyckermans

Veerle Eyckermans ruilt haar acteercarrière even in voor een plaats in de MasterChef-keuken. De actrice, onder andere bekend uit de telenovelles Sara en David, laat in de keuken vooral haar ogen werken, door te kijken hoe anderen het doen. Bovendien heeft ze in elk gerecht dat ze maakt steevast één geheim ingrediënt.“Wat ik heel belangrijk vind, is koken met liefde.”

Jimmy Samijn

Get Ready-frontman Jimmy Samijn doorbreekt graag eens de routine: vandaar zijn deelname aan MasterChef. Naar eigen zeggen is Jimmy geen grote chef-kok, maar kan hij wel koken. Of Wout en Kenny zijn mening delen, daar zal hij snel genoeg achter komen. Maar wat doet Jimmy als hij een volledige zalm op zijn werkblad ziet liggen en de taak krijgt hem te fileren?

“Ik heb nog nooit gefileerd, zelfs geen forelleke.”

Ann Tuts

Ann Tuts, vooral gekend als Doortje uit de tv-reeks F.C. De Kampioenen, stapt het voetbalveld af voor een plek achter de kookpotten. Ze is goed in de Aziatische keuken, maar ook van de vegetarische heeft ze kaas gegeten. En daarmee tracht ze de jury al meteen te verrassen. Haar duo van risotto met venkel en rode biet is alvast een topper. 

“In de keuken ben ik nogal experimenteel: ik ben geen kok comme il le faut.”

Griet Vanhees

Model Griet Vanhees, houdt ervan gezond te koken voor man en kinderen. Vooral pasta’s en salades tovert ze op het bord van haar gasten. Rood vlees vermijdt ze liever, en als het even kan eet ze vegetarisch. Benieuwd of Griet haar principes opzij kan zetten om voor Wout en Kenny te koken. Met haar Thaise kippenhamburger uit de eerste proef slaagt ze er alvast in hen te verrassen.

“De oven, daar is iets fout mee. Dat is er echt geen voor blondjes.”

Donderdagaflevering met chef-kok Fatima Marzouki

Op donderdag 9 augustus 2012 krijgen de personalities opnieuw culinair bezoek in de MasterChef-keuken. De overgebleven personalities krijgen dan 45 minuten de tijd om een topgerecht van Fatima Marzouki, Wouts compagnon in Junior MasterChef en tevens chef-kok van het Marokkaans toprestaurant El Warda, perfect te kopiëren.