Week van de Smaak stelt voor: de Smaakboot

maandag, 16 september, 2013 - 14:30

Het is de Gentse Barge die van 14 tot 24 november – want dan vindt de Week van de Smaak plaats - dwars door Vlaanderen en Brussel vaart voor een historische culinaire tocht langs elf ankersteden. Schepen dagelijks in: een topchef, een witloofteler en een biersommelier, en niet te vergeten: veertig gelukkige passagiers. Zij genieten aan boord van de Smaakboot van een driegangenlunch, met witloof en streekbier in de hoofdrol. ’s Avonds worden ze verwelkomd in de volgende ankerstad waar ze overnachten. De dag daarna vaart de Smaakboot uit met andere gasten, klaar voor een nieuw culinair avontuur.

De Smaakboot start haar tocht op 14 november in de haven van Zeebrugge. Vervolgens vaart ze naar Brugge, Deinze, Roeselare, Gent en Dendermonde. In Brussel, dit jaar Stad van de Smaak, vertoeft de boot twee dagen. Een van de orgelpunten wordt het bezoek aan Grill Kanal, een grillwedstrijd tussen Brusselse verenigingen in de Abattoir. Daarop vaart de Smaakboot naar Mechelen en naar Leuven, om op 24 november, de laatste dag van de Week van de Smaak, haar eindbestemming in Hasselt te bereiken.

De topchefs die koken aan boord van de Smaakboot, zijn niet van de minste: Kobe Desramaults, Pieter Lonneville, Jeroen Verhoye, Tim Boury, Michaël Vrijmoed, Olivier Van de Meerssche, David Martin, Axel Colonna-Cesari, Kwinten De Paepe, Lut de Clercq en Giovani Oosters.

En hou onze website goed in de gaten, want binnenkort kan je op VTM Koken jouw inscheepkaart voor de Smaakboot winnen!