Weg met restjes: verwerk ze tot deze heerlijke gerechtjes
Weggooien is zonde, dus kun je ze verwerken tot deze heerlijke gerechtjes.
1. Brood en co
Een grilltoestel, wafelijzer of croquemonsieurmachine, daar kun je veel mee doen. Zo ook je brood mee verwerken. Gebruik het om heerlijke burgers, croques of panini's met restjes te maken.
Enkele tips:
- X-mas sandwich: Brood, sla, restjes kalkoen, restjes veenbessensaus en wat mosterd, een heerlijke combinatie.
- Gevulde wafels: een restje kaas, nog wat pizzadeeg of bladerdeeg en tapenade over? Bak er deze wafels mee.
- Panini-pistolets: zoals in het filmpje hierboven is er met een overgebleven pistolet ook veel mogelijk. Vul ze op met wat je nog over hebt, grill ze even en je hebt een leuke en lekkere panini-pistolet.
Bak je liever? Verzamel het overgebleven brood en verwerk het tot broodpudding. Voedzaam, lekker en weg met de restjes.
2. Soep
Heb je niet alle groenten gebruikt en zit je koelkast nu vol ongebruikte groenten? Snij ze in stukjes en mix ze tot een lekker soepje. Gezond en ideaal om te bekomen van dat zwaar kerstmaal.
Ontdek al onze soepen.
3. Quiches
Quiches, nog zo'n topper om restjes in te verwerken. Wat eitjes, een vel kruimel- of bladerdeg, een restje melk of room en je hebt de basis voor een quiche. Wat je toevoegt, ook daar kan je mee spelen. Spek, prei, ajuin, brie, spinazie, camembert, blauwe kaas, tomaatjes...de mogelijkheden zijn eindeloos.
Ontdek al onze quiches.
4. Eitjes
Heb je nog wat eitjes over? Perfect om tot een heerlijke omelet om te toveren. Pimp die omelet met paddenstoelen, ajuin, kerstomaatjes, worstjes, verse kruiden, etc. Stuk voor stuk lekker.
Meer inspiratie om dat eten te verwerken?
Klik en snuister door onze restjesspecial.