Welke MeesterBakker bijt in het zand(koekje)?

Welke MeesterBakker bijt in het zand(koekje)?
dinsdag, 17 april, 2012 - 16:39

Terwijl Jean-Pierre vorige week in De MeesterBakker zijn handdoek in de ring moest gooien was het amateurbakker Jurgen die met de pluimen ging lopen. Maar of Jurgen zijn baktalent in aflevering 3 kan bevestigen, zien we op woensdag 18 april 2012 vanaf 20.45. In deze aflevering staat alles in het teken van overheerlijke koekjes: van een échte klassieker zoals bokkepootjes tot de nieuwste rage: macarons.

Net zoals de voorbije weken, moeten de bakkers hun know-how etaleren met een échte patisserieklassieker: bokkepootjes. Maar daar wordt niet elke kandidaat warm van. Sofie en Bernard hebben nochtans hun redenen om net dit koekje uit te kiezen om de capaciteiten van de amateurbakkers te testen. Chocolade tempereren, een spuitzak hanteren, eiwit opkloppen: handelingen die kennis van zaken vereisen. En dat allemaal zonder recept, maar enkel met een ingrediëntenlijst als leidraad. Vooral voor creatieve geest Roger blijkt zo’n opgelegde proef, steeds een uitdaging. 

Gelukkig mogen de amateurbakkers in de volgende test hun creativiteit de vrije loop laten. Na de cupcakes en whoopies van vorige week, is het nu tijd voor een koekjesbuffet van speculaas, zandkoekjes en oh-zo-gevreesde macarons. Als ervaringsdeskundige weet Bernard maar al te goed wat de valkuilen zijn voor het maken van dit prestigieuze koekje. “De perfecte macaron heeft een krokant laagje vanbuiten en is lekker zacht – moelleux – vanbinnen”, legt hij uit.  Maar ook de ogenschijnlijk makkelijkere zandkoekjes en speculazen zorgen voor zweethandjes bij tal van kandidaten.

Voor wie zijn deze opdrachten gesneden koek? En welke amateurbakker bijt letterlijk in het zand(koekje)? We ontdekken het op woensdag 18 april 2012 vanaf 20.45 bij vtm.