Wie ontpopt zich tot culinaire foorkramer in De MeesterBakker?

dinsdag, 8 mei, 2012 - 17:14

Deze aflevering van De MeesterBakker belooft een heuse rollercoaster te worden, want niets minder dan het thema kermis staat op het programma. Nadat vorige week Mariella de groep moest verlaten en Jurgen voor een 2de keer de titel van MeesterBakker opgespeld kreeg, staat de boog meer dan ooit gespannen voor de 7 overgebleven thuisbakkers.
De kandidaten worden in hartje Brussel door Sofie, Bernard en Rani opgewacht in een traditioneel kermiskraam om hun kennis te etaleren over een échte kermisklassieker: de Brusselse wafel. Het wordt een ware uitdaging, want de bakkers krijgen slechts één kans om met een professioneel wafelijzer 2 perfecte Brusselse wafels te maken. Maar eerst moeten ze op anderhalf uur tijd het beslag voorbereiden. Wat natuurlijk van summier belang is om de perfecte wafel voor te schotelen. Of het onze bakkers ook lukt om dat professionele wafelijzer te hanteren voor het wakend oog van de jury, blijft natuurlijk de vraag.
Terug in de oude chocoladefabriek staat een nieuwe creativiteitsopdracht op het menu: maak in 2 uur tijd 2 lekkernijen die je doorgaans op de kermis vindt. De jury verwacht elke week wat meer van de bakkers, en dat is ook de kandidaten niet ontgaan. “Ik krijg het gevoel dat de wedstrijd nu écht begonnen is”, vertelt Eddy. Tijd om alles op alles te zetten, dus. Waarbij ook de presentatie een belangrijke rol speelt. “In de kermis moet je het hebben van uw uitstraling”, legt jurylid Sofie uit. “De mensen moeten aan uw kraam passeren en meteen willen proeven.” De ene gaat de klassieke toer op met smoutebollen en Luikse wafels, terwijl de andere – iets creatievere geest – gaat voor chocoladekroketjes. Welke lekkernijen vallen het meest in de smaak? En hoeveel gewicht legt de jury op de presentatie? We ontdekken het op woensdag 9 mei 2012 vanaf 21.20 bij vtm.